Mahir Ünal Açıkladı! OHAL Uzatılacak Mı?

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısı sonrası OHAL konusunda açıklamalar yaptı. Ünal, "Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi OHAL uzatılmayacak" dedi.

29.06.2018-19:02 - (Son Güncelleme: 29.06.2018-19:08)

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bir araya geldi. AK Parti MKYK toplantı ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"15 TEMMUZ RUHUNUN YAŞATILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILMIŞTIR"

Biz AK Parti olarak geçen sene da bu hususta 15 Temmuz ruhunun devam ettirilmesi ve bu duruşun bir miras olarak kalması için çalışmalar yaptık. Kendi etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde diğer devlet kurumları da yapacak.

"6'NCI GÜN MECLİS BAŞKANI'NA İLİŞKİN İLK TUR OYLAMASI YAPILACAK"

YSK seçimlerin kesin sonucunu duyurduktan ve Resmi Gazete'de açıklandıktan sonra yemin töreni yapılacak. 5. gün meclis başkanlığına dair adaylıklara yönelik çalışmalar bitirilecek, 6. gün Meclis Başkanı ile alakalı ilk tur oylaması gerçekleştirilecek.

"SAYIN BAKAN GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPAR"

Seçim öncesinde Türkiye seçimin getirdiği rekabet sebebiyle gerilimler olabilir. Seçim günü ve gecesi de bu gerilimler sürdü. Bütün bunlar Türkiye'nin sıhhatli bir biçimde seçimi yapması ve Türkiye'nin bir seçim geçmişi tecrübesi var. Seçimden sonra bir olay meydana geldi arkadaşlar. Ağrı'da bir bakkal AK Parti'ye oy attığı için teröristler tarafından elektrik direğine bağlanarak vahşice katledildi. PKK terör örgütünün civarda HDP oy kaybetti diye göz dağı vermek için Ağrı'da yapılan bu vahşeti bana açıklar misiniz HDP ve CHP'den bir tepki var mı? Vahşeti kim yaptı biliniyor, kardeşimizin yanına bırakılan yazıda da açıkça yazıyor. HDP'nin neler yaptığını terör seviciliğini tanıyoruz. Fakat CHP'nin de buna dahil olmasını kabullenemiyoruz. Sayın bakanın açıklamasına bakarsak sayın bakan lazım olan açıklamaları yapar.

"BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL"

OHAL ile alakalı açıklamalar yapan Ünal, "Sayın Cumhurbaşkanımız duyurdu. Bir farklılık söz hususu olamaz." dedi.

Cumhurbaşkanımızın yemini meselesi YSK'nın kesin sonucu duyurması ve bunun Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla duyurulacak.

"TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELE EDİYOR"

İlerleyen hafta içinde kanun hükmünde kararname çıkacak. Ondan sonra da bir no'lu cumhurbaşkanı kararnamesi açıklanacak.

Türkiye terörle mücadele ediyor. İçişleri Bakanı bu tepkisini verirken niçin böyle bir tepki verdi bunu anlatmak Sayın Bakana aittir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal