Liselerde Sınıf Geçmede Yeni Yönetmelik

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde sınıf geçme ve kalmayla ilgili mevzuat çalışmasıyla ilgili konuştu.

22.02.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-17:00)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde sınıf geçme ve kalmayla ilgili mevzuat çalışmasıyla ilgili konuştu.

Okullarda sınıfta kalmanın 1999'dan beri kaldırıldığını belirten Bakan Ziya Selçuk, çalışan ve çalışmayan öğrenci arasında ayrım olması gerektiğini belirtti.

4 İŞLEM BİLMEYEN ÖĞRENCİ MEZUN OLUYORDU

Her öğrencinin lise eğitimini tamaladığında sahip olması gereken yeterlilikler hususunda standartlar sağlanmasının önemli olduğunu anlatan Selçuk, bu yeterliliğe gelinmesi durumunda, 4 işlem yapmayı bilmeyen, okuduğunu anlama-yazma da sorun yaşayan çocuğun liseden mezun olabildiğini ifade etti.

Ders geçmeyle alakalı 120 öğretmen, okul müdürü, il, ilçe yöneticileri ile velilerle Ankara'da görüştüklerini belirten Selçuk, bu faaliyet, eğitim, ekonomi ve istihdam münasebetiyle bölgesel durumlar göz önünde bulundurularak bir çerçeve oluşturulduğunu açıkladı.

"2020-2021 DÖNEMİNDE UYGULANACAK"

Sınıf geçmeyle alakalı düzenlemenin tamamlandığnı ve gelecek eğitim öğretim senesinden itibaren yürütüleceğini belirten Selçuk, "Velilerimizin 'Tamam, çok güzel', öğretmenlerimizin 'Böyle olursa eğitimde gerçekten büyük bir sıçrama olur.', yöneticilerimizin 'keşke' dediği bir yönetmelik geliyor." dedi

"ARİTMETİK ORTALAMA EN AZ 50 OLACAK"

Aniden kural değiştirip öğrenciler için de problem oluşturmak istemediklerini belirten Selçuk, şu ifadeleri kullandı: "Bu ülkenin çocukları, bizim deneme tahtamız değil, pilotla başlayalım dedik. Hazırlıklarımız tamam, bunun bu sene pilotunu yaptık, simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti. Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi bazı şeyler var.

"YAZILIM OLUŞTURDUK"
Bu böyle olduğunda kaç öğrenci yukarı çıkıyor, kaçı çıkamıyor, kimi nereye yönlendirebiliyoruz, bunun modellemesi çıktı. Bir yazılım oluşturduk ve senaryoyu rahat görebiliyoruz. Dolayısıyla çözebileceğimiz bir konu. Problem yok."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal