Ordu'daki Binaların Yıkımı 12 Gündür Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya gelerek gerçekleştirdiği istişare toplantısında sorduğu Ordu’da kumsala inşa edilen 3 bloklu binaların yıkımı, 12’nci gününde devam ediyor.

22.02.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-14:43) Ordu'daki Binaların Yıkımı 12 Gündür Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya gelerek gerçekleştirdiği istişare toplantısında sorduğu Ordu’da kumsala inşa edilen 3 bloklu binaların yıkımı, 12’nci gününde devam ediyor.

200 senelik Osmanlı Müslüman mezarlığının üstüne inşa edildiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde “Bina ne oldu? Daha yıkılmadı mı?” kastettiği bina için Ordu İdare Mahkemesi yıkım kararı almış, hükmün üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri 11 Şubat tarihinde yıkım için iş makineleri bölgeye gitmişti. 2018 senesi Mayıs ayında ihaleyle satışı yapılan belediye arsasını alan yapı firmasına, 3 blok halinde 17'şer katlı ve 280 daireli bina için izin verilmiş, yeşil ve mavinin arasında, deniz kenarında yükselen inşaatta, 12'nci kata kadar gelinmişti.

VATANDAŞLAR YIKIM İÇİN 110 BİN İMZA TOPLAMIŞTI

Halktan da büyük tepki alan projenin iptal edilmesi için imza kampanyaları yapıldı. Yapılan kampanyada 110 bin imza toplanarak yıkılması talep edilen çağrıyı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler dikate aldı. 12 gün önce karar neticeisinde yıkımına başlanan binaların yıkımı, ekiplerin büyük çaplı güvenlik tedbirleriyle beraber iş makineleriyle yıkım çalışmaları devam ediyor.

“Vatandaşlar yıkımdan memnun, mezarlık üzerine yapılan binalar kimseyi mutlu etmedi”

Altınordu ilçesi Kirazlimanı Mahalle Muhtarı Fikret Güneytepe, alınan karardan memnun olduklarını ifade etti. Muhtar Güneytepe, “Bunun buraya yapılmasına sadece Ordu olarak bakmayalım. Bu kıyı kenar çizgisinin korunması açısından Türkiye'nin genel sorundur. Biz bunu zaten başından beri vicdanları yaralayan proje olarak nitelendirdik. Burası 1750'li yıllardan kalma mezarlık. Bu tarihçilerin de arşivlerinde belgelidir. Mezarlar üzerine yapılan bina kimseyi mutlu etmez. Ordu siyaseti de bundan rahatsızdı. Yıkımdan, mahalleli ve Ordulu olarak mutluyuz. Bu konuda da Cumhurbaşkanımıza ve Belediye Başkanımız Hilmi Güler'e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

"Halka açık olan kıyıya saçma sapan bir şey yapılmıştı"

Mahalle halkı da alınan karar sonrası yapılan yıkımın kendilerini sevindirdiğini de belirttiler. Vatandaşlar yıkıma geç bile kalındığını belirterek, “Halka açık olan yere saçma sapan bir şey yapıldı. Zararın da sonundan dönüldü. Çocukluğumuz buralarda geçti. Yıkım kararı çıkınca gerçekten çok memnun olduk” dediler.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal