"Kredi Kartı ile Kurban Kesilir Mi?" Sorusu Cevabını Buldu

Kurban Bayramı için kurbanlık alacak vatandaşlar için İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı önemli bir açıklamada bulundu. Maşalı, kredi kartıyla kurbanlık alınır mı? sorusuna, "Faize neden olmadıkça kredi kartıyla kurban kesilebilir" diye cevap verdi.

02.08.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-13:43) "Kredi Kartı ile Kurban Kesilir Mi?" Sorusu Cevabını Buldu

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, ''Faize neden olmadığı müddetçe kredi kartıyla kurban kesilebilir. Kurbanı inşallah makbul olur. Yani tek çekimle herhangi bir faiz olmuyor ve bir defada parayı faize bulaşmadan veriyorsanız problem yok." dedi.

Maşalı, kurbanın önemine dikkat çekerek, zengin insanların kesmesi gerektiğini söyledi. Maşalı, ''Temel ihtiyaçlarını karşılamış, bunun ötesinde kenarda 80 gram altın maddi imkanı olan kişiler kurban kesmeli. Hanefi mezhebine göre bu vaciptir. Diğer mezheplere göre de sünnet olarak değerlendirilmiştir.'' dedi.

Zengin olmayan bir kişinin kurban kesmesine lüzum olmadığını söyleyen Maşalı, şöyle devam etti:

"FAİZE GİRERSE GÜNAHA YOL AÇAR"

İslam dininin faizi yasakladığını ve haram kıldığını söyleyen Maşalı, ''Eğer faiz oluşuyorsa kredi kartıyla kurban kesmek doğru bir yaklaşım olmaz. Faizli işleme hangi vesileyle girerseniz girin, günaha girmiş olursunuz. Faize neden olmadığı müddetçe kredi kartıyla kurban kesilebilir. Kurbanı inşallah makbul olur. Yani tek çekimle herhangi bir faiz olmuyor ve bir kerede parayı faize bulaşmadan veriyorsanız problem yok. Fakat veremezseniz ve faize girerse orada günaha neden olur.'' sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal