Mersin’de Çobanlık Yapan İkiz Kardeşler Fen Lisesini Kazandı

Mersin’in Silifke ilçesinde, hayvancılık yapan ailelerine yardım amaçlı çobanlık yapan 14 yaşındaki ikizler Samet ve Semih Vahapoğlu, Silifke Fen Lisesi’ni kazandı.

02.08.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-12:45) Mersin’de Çobanlık Yapan İkiz Kardeşler Fen Lisesini Kazandı

Silifke’de yaz aylarında, 1800 rakımlı Ayaştürkmenli Mahallesi Çobansini mevkiinde çobanlık yapan ikizlerden Samet Vahapoğlu Lise Giriş Sınavı’nda (LGS) 469, Semih Vahapoğlu ise 449 puan alarak Silifke Fen Lisesi’nde okuma hakkına sahip oldu.

 

İlçe merkezindeki Kapızlı Rasim Bozbey Ortaokulu öğrencisi olan ikizler, başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

‘KEÇİ GÜDERKEN DERS ÇALIŞTIK’

İkizlerden Samet Vahapoğlu, “Yazın dağlarda otlaklara çıkıyoruz, kışın sahil kesiminde yaşıyoruz. Keçileri güderken ders çalıştık. Çantamızdan kitaplarımız eksik olmadı” şeklinde konuştu.

Okula gidemedikleri zamanların da oluğunu belirten Vahapoğlu, “Ne dershane ne de özel ders almadan, Silifke Fen Lisesi’ni kazandık. Bize her zaman destek olan anne ve babamıza teşekkür ediyoruz. Hem okulumuza devam edeceğiz, hem de çobanlık yapacağız” dedi. İkizler, makine mühendisi olmayı hayal ettiklerini belirtti.

Meryem ve Hüseyin Vahapoğlu çifti de çok mutlu olduklarını söyleyerek, çocukları ile gurur duyduklarını, onlar için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını dile getirdi.

 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal