Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık Kayyum Kararına Karşı Direneceklerini Söyledi

Mahkeme kararı ile yerine kayyum atanan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'tan açıklama geldi. Kınık, belli sebeplerle kapatılan şubelerin delegelerinin kongre talebi ile mahkemeye gittiğini söyleyerek, "Kızılay bu karara karşı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvuru yapacaktır" dedi.

12.12.2018-17:23 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-18:02)

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yerel mahkemenin Kızılay’ı kayyum tarafından olağanüstü genel kurula götürme kararı ile alakalı sosyal medya sayfasında açıklamalar yaptı.

Kınık, "Kamuoyumuza Saygıyla Duyurulur! Halkımız ve bütün mazlumlar müsterih olsun, Kızılay’ın faaliyetleri kesintiye uğramaksızın sürecektir. Yerel mahkemenin verdiği Kayyum eliyle olağanüstü genel kurula gitme kararına üst mahkemeler nezdinde itiraz edeceğiz" sözlerini kullandı.

Kınık, "Halkımızın bağışları ve gönüllü desteği ile 150 senedir dünyanın dört bir tarafından ve ülkemizde bütün ihtiyaç sahiplerinin kara gün dostu olan Kızılay, gerek doğal gerekse insan kaynaklı bütün afetlerde Devletinin en büyük yardımcı kuruluşu olmuştur" biçiminde konuştu.

"Kızılay'ın temel ilkelerini ihlal ettiler"

Kınık, mahkemeye, 'Kızılay olağanüstü kongreye gitsin' başvurusu yapanların Kızılay'ın temel ilkesi olan konuları ihlal ettiğini, birbirinden değişik grupların şahsi husumetle bir araya gelmelerinden meydana geldiğini ifade etti. Kınık şunları söyledi: "Şöyle ki; Kızılay idaresi, 15 Temmuz kalkışmasının sonrasında gerçekleştirilen çalışmalarla FETÖ ile alakası belirlenen bir kısım şube başkanını vazifeden almış, bazı şubeleri kapatmış ve yeni heyetlerle tekrar halkının hizmetine vermiştir. Gene 15 Temmuz döneminde halkının yanında olması ve halkının geleceğine sahip çıkma sorumluluğunu taşıması lazım olurken, alanlara çıkmayan, halkın tarafında olamayan kimi şubeler de aynı akıbeti yaşamıştır.

"Toplanan bağışları yerine götürmeyen şubeleri kapattık"

Kızılay’ın halkından emanet aldığı bağışları yerine ulaştırmayan, daha çok insana ulaşmak için hiçbir çaba harcamayan şubeler de kapatılmıştır. Teftiş Kurulu’nun gerçekleştirdiği incelemelerde emanete ihanet ettiği tespit edilen şubelerde benzer bir biçimde vazifeden uzaklaştırılmıştır.

Kızılay’ın yürütmüş olduğu 'Daha etkin bir Kızılay için' tekrar yapılanma döneminde nüfus-faaliyet eksenli değerlendirme neticesinde da bazı şube başkanlarıyla yolların ayrılması kararı alınmıştır.

"Eski delegeler kongre istedi"

Yukarıdaki kapatma sebepleri farklı olmakla beraber, kapatılan bu şubelerin eski delegeleri Kızılay’dan olağanüstü kongre toplamasını istemiş, Kızılay Yönetim Kurulu ise bu kararı doğru bulmayarak ve hukuken lazım olan koşulların yerine getirilmediğini söyleyerek reddetmiştir.

İsmi geçen grup ardından Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuş, Mahkeme de Kızılay'ın İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sırakaya tarafından olağanüstü kongreye götürülmesine hükmetmiştir.

Söz hususu yerel mahkeme kararı kesin olmayıp, gerekçeli kararın yazılması ve Türkiye Kızılay Derneği’ne tebliğ edilmesinden sonra 2 hafta süre içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi kanadında istinaf yolu açıktır. Tersi bir durum hukuksuzdur!

Türkiye Kızılay Derneği hukuki bakımdan bir temele dayanmayan iş bu talep ve karara karşı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvuru yapacaktır.

Şu bilinmelidir ki; 150 senedir mazlumların ümidi olan Kızılay, Fahri Başkanı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki insani yardım yürüyüşüne, "Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kızılay'ı" sloganı ile devam edecektir. Dünyanın bütün mazlumlarına karşı bu bizim sorumluluğumuzdur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal