''Türkiye Suriye'yi Terör Örgütlerinden Temizlemeye Kararlı''

Savunma bakanı Hulusi Akar, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının Suriye'nin İdlib, Münbiç ve Fırat'ın doğusunda da aynı şekilde devam ettiğini söyledi.

12.12.2018-16:44 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-16:42) ''Türkiye Suriye'yi Terör Örgütlerinden Temizlemeye Kararlı''

Savunma bakanı Hulusi Akar, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının Suriye'nin İdlib, Münbiç ve Fırat'ın doğusunda da aynı şekilde devam ettiğini söyledi. Türk Savunma Sanayi Zirvesi'nde başkent Ankara'da konuşan Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK / KCK / YPG ve DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadelesinin “büyük bir kararlılık” ile hem ülke içinde hem de yurt dışında aynı anda devam ettiğini söyledi.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırındaki Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'deki Zeytin Operasyonu'nda yaklaşık 5.000 PKK / YPG teröristi ve 3.000'den fazla radikal Daeş teröristini etkisiz hale getirildiğini hatırlattı. Bakan Akar, “Böylece, terör koridorlarının sınırlarımız boyunca kurulabilmesine asla izin vermediğimizi gösterdik” diye ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal