Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı Açıklaması: Eşinden Bile Saklıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağını açıklamasının ardından seçime yönelik çalışmalara başladı.

21.04.2018-10:40 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-10:29) Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı Açıklaması: Eşinden Bile Saklıyor

Cumhuriyet Halkı Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağının duyurmasının hemen akabinde seçime yönelik çalışmalara başladı.

Partisinin adayını belirlemek ve ittifak oluşturmak için çalışmalarını hızla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda değindi.

Basın mensuplarının sorularına cevap veren, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adayını eşinden bile gizlediği ifadelerini kullandı.

"ADAY ÇIKMASI GAYET DOĞAL"

Seçimlere en hazır partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Salı günü Parti Meclisimiz toplanacak, bunu orada konuşacağız. Partimiz içinde de cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler var tabi ki ve bu gayet doğaldır. Birden fazla aday çıkması da gayet doğal." dedi.

ADAYLIĞINI KOYAN 2 İSİM

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini beklemeyen Öztürk Yılmaz ve Didem Engin, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığına aday olduklarını açıklamıştı.

EŞİ SORDU, SÖYLEMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aileniz size aday mısınız diye sordu mu?" sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Onlarla konuşmadım. Eşim sadece ‘Cumhurbaşkanı adayınız kim’ diye sordu. Ona da aşağı yukarı aynı şeyleri söyledim. Parti Meclisi’ni işaret ettim." Şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU PARLAMENTER SİSTEME TALİP

CHP'li Özkoç, "Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı bu tarz bir şeye talip olmadığını ta evvelden beri söylüyor. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Başbakanlığa adaydır, parlamenter sisteme adaydır; demokrasiyle idareye, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmeye adaydır. AKP Genel Başkanı ise ülkeyi, mecburi ittifaka zorladığı siyasi partilerle beraber tek başına yönetmeye adaydır. Bu zulmü, bu zalimliği, demokrasi karşıtı bu anlayışı Cumhuriyet Halk Partisi 24 Haziranda durduracaktır" dedi

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal