Devlet Bahçeli İyi Parti Yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, erken seçim kararını İYİ Parti’nin seçimlere girmemesi amacı ile aldığına yönelik iddialara tepki gösterdi.

21.04.2018-08:45 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-08:37) Devlet Bahçeli İyi Parti Yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, erken seçim kararını İYİ Parti’nin seçimlere girmemesi adına alındığına yönelik iddialara tepki gösterdi. Kurmaylarına, “Bizim için seçime girmelerinde herhangi bir olumsuz durum yoktur” demiş olduğu öğrenildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurmaylarına, şunları söylediği bildirildi: “Erken seçimin neden olması gerektiğini Meclis’teki grup toplantımızda açıklamıştık. Önceliğimiz Türkiye. İYİ Parti’nin seçime girmesine biz olumlu bakıyoruz. ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ anlayışını güden bir siyasal hareket olduğumuzdan dolayı, gündemimizi, siyasetimizi İYİ Parti’ye göre belirlemiyoruz. MHP bir karar alırken, Türkiye’yi ve Türk milletini düşünmekte. İYİ Parti’nin seçimlere girmesinden yanayız. Seçimlere girdikleri takdirde, kamuoyunun kendilerini ne kadar takdir ettikleri de ortaya çıkacaktır. Anketçilerin her gün İYİ Parti üzerine yaptığı yorumların da ne kadar doğru. ne kadar yanlış olduğu da bu sayede belli olur.”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı da İYİ Parti’nin seçime girip girmeyeceği tartışmalarıyla ilgili şunları kaydetti: “Kanunların öngördüğü şartlar var. 41 ilde teşkilat kurması ve her ilin üçte birinde teşkilat kurmuş olması gerekli. Bunun üzerine de kongreyi gerçekleştirmek gerekiyor. Muhataplarınca yapılan açıklamalarda bunların yapıldığı iddia ediliyor tabi bu anlamda seçime katılma yeterliliği görülüyor ama buna karar verecek olan biz değiliz YSK’dır. Biz seçime girebilmesine olumlu bakarız. Her parti gerekli şartları taşıdıktan sonra seçime girebilmeli. O konuda herhangi bir karşı şeyimiz yok.” İfadelerini kullandı

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal