Kamu Kurumları E-faturaya Geçiyor

Merkezi yönetime bağlı harcama birimleri, 1 Mart'tan sonra elektronik fatura kullanmaya başlayacak. Bu şekilde bürokrasi ve kırtasiyecilik düşecek, zaman ve emekten tasarruf olacak.

14.02.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-12:36) Kamu Kurumları E-faturaya Geçiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, iş süreçlerinde elektronik belge kullanılmasına dönük çalışmalarda yeni bir adım daha geldi. Kamu harcama süreçlerinde e-fatura kullanımı için lazım olan altyapı sona erdi. E-fatura uygulamasıyla kamudan kamuya ve özel sektörden kamuya kesilen faturalar elektronik ortamda ve standart bir formda harcama süreçlerine eklenecek. 1 Mart'tan sonra, kayıtlı yaklaşık 100 bin e-fatura mükellefi, 218 kamu idaresine bağlı yaklaşık 60 bin harcama birimi adına e-fatura gönderebilecek.

FATURA HARCAMALARI E-BELGE ORTAMINA TAŞINACAK

Mevcut e-fatura kullanıcılarının kamuya bütünüyle bu biçimde fatura göndermesi halinde, merkezi yönetim çerçevesindeki kamu idarelerinin faturaya bağlı harcamalarının yüzde 75'ten fazlası elektronik belge ortamına taşınmış olacak. Sistemde yer alan elektronik teyitleşme olanağı sayesinde, aboneliğe bağlı ödemeler kapsamında kamuya düzenli olarak çok sayıda fatura düzenleyen mükelleflerin iş süreçlerinin de daha hızlı ve daha az maliyetle yerine getirilmesi tesis edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal