HDP Milletvekili Alican Önlü'ye Terörden 1 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'ye terör örgütü propagandasında bulunması sebebi ile 1 sene 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

14.02.2019-12:23 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-15:49) HDP Milletvekili Alican Önlü'ye Terörden 1 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'ye terör örgütü propagandasında bulunması sebebi ile 1 sene 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SANIK ÖNLÜ DURUŞMAYA KATILMADI

HDP Milletvekili Alican Önlü'ye terör örgütü üyeliği ve propaganda yaptığı için açılan davasnın karar duruşması Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verildi. Sanık Önlü'nün duruşmaya gelmediği, avukatının bulunduğu davada Savcının mütalaasından sonra mahkeme heyeti kararını açıklayarak, terör örgütü propagandası yapması sebebi ile 1 sene 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti kararı, "Sanık Alican Önlü'nün üzerine atılı 09/09/2015 tarihli eylemi ile "Terör örgütü propagandası yapma" suçunu işlediği tespit edilmekle, TCK'nun 61. maddesi gereğince suçun işleniş şekli, suçun işlendiği zaman ve yer, sanığın güttüğü amaç, meydana gelen tehlikenin ağırlığı, sanığın sosyal konumu ve kasta dayalı kusurunun yoğunluğu nazara alınarak Önlü'nün eylemine uyan 3713 sayılı TMK'nun 7/2-b.1 maddesi gereğince takdiren ve teşdiden 1 sene 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına" karar verildiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal