İzmir ve Muğla'da PKK ve DEAŞ'a Operasyon Yapıldı! 21 Kişi Gözaltında

İzmir ve Muğla'da yapılan terör operasyonlarında PKK/KCK ve DEAŞ için faaliyet yaptıkları, 1 Eylül Dünya Barış Günü bahanesiyle yasa dışı eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 21 kişi gözaltına alındı.

30.08.2019-10:16 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-10:11) İzmir ve Muğla'da PKK ve DEAŞ'a Operasyon Yapıldı! 21 Kişi Gözaltında

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi birimleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü öncesinde yaşanabilecek eylemlerin engellenebilmesi için sol terör örgütleri, PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütüne dönük operasyon yaptı.

Ekipler tarafından sol terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifresiyle alaklaı gerçekleştirilen çalışmalarda, terör örgütleri tarafından verilen talimatlar çerçevesinde örgüt tabanını ayakta tutabilmek, sokak eylemlerini yeniden hareketlendirebilmek için hareket eden şahıslar belirlendi.

İzmir şehir merkezi, Menemen, Ödemiş, Seferihisar ilçeleri ve Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda toplatma kararı olan yayın, örgütlere ait flama ve bayrak ile örgütsel doküman yakalandı.

PKK/KCK ÜYESİ 9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir merkezde ile Menemen ilçesinde, PKK/KCK terör örgütünün talimatları çerçevesinde hareket ettikleri ve örgütün propagandasını yaptıkları belirlenen şüphelilere dönük yapılan operasyonda da 9 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, 1 av tüfeği, toplatma kararı olan çok sayıda yayın ve örgütsel doküman yakalandı.

DEAŞ OPERASYONU

Öte taraftan, İzmir merkezde DEAŞ terör örgütü için faaliyet yaptıkları, çatışma bölgeleriyle ilişkili oldukları belirlenen şahıslara dönük yapılan operasyonda 6 Suriyeli şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda örgütü simgeleyen bayraklar ve örgütsel doküman yakalandı.

Polis ekipleri tarafından 3 ayrı operasyonda gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal