İYİ Parti Lideri Akşener'den AK Parti'ye Andımız Eleştirisi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Danıştay'ın Andımız kararına tepki gösteren AK Parti'yi eleştirerek, "Danıştay kararına çemkirenler, Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsız oldular" dedi.

19.10.2018-13:50 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-13:43) İYİ Parti Lideri Akşener'den AK Parti'ye Andımız Eleştirisi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararının sonrasında AK Parti ve hükümetten gelen açıklamalara tepki gösterdi: "Danıştay kararına çemkirenler, Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsız oldular?"

Danıştay'ın okullarda 'Andımız tekrar okutulsun' kararına gelen tepkileri eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Twitter sayfasından, "Başta Sayın Bakan olmak üzere Andımız ile alakalı Danıştay kararına tepki gösterenler, Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsız oldular?" açıklamasını yaptı.

MHP'nin resmi Twitter hesabı MHP_bilgi de Danıştay'ın kararını destekler nitelikte bir tweet yayınladı. Tweette "Ne mutlu Türküm diyene" sözü yer aldı.

Türk Eğitim-Sen, okullarda bayrak törenlerinde okutulması 8 Ekim 2013'te kaldırılan 'Öğrenci Andı'nın tekrar okutulması için dava açmıştı. Dava 5 sene sonra dün neticelenmiş ve Danıştay 8. dairesi, alınan kararı iptal etmişti.

Karara tepki gösteren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Anayasamıza göre Danıştay, yerindelik denetimi yapamaz, idarenin yerine geçerek karar alamaz" demişti.

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise "Danıştay anayasa ve kanunu açıkça çiğnemiştir" ifadesini kullanmıştı.

Danıştay 8. Dairesi'nin 'Andımız' ile alakalı kararına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gerçekleştirilen açıklamada da, kararın netleşmediği ve hukuki sürecin sürdüğü açıklanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal