İstanbul'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapan 7 Kişi Yakalandı

İstanbul'da tarihi eser kaçaklığına ilişkin gerçekleştirilen operasyonlarda, yurt dışına kaçırmak için hazırlanna 313 parça tarihi eser ele geçirildi. Bunları kaçırmaya çalışan 7 kaçakçı emniyet görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

24.05.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-14:08)

Kaynaklardan alınan bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kaçakçılık şebekesinin çok sayıda tarihi eseri yurt dışına kaçıracağı ihbarını alarak harekete geçti.

Kaçakçılık polisi tarafından yapılan teknik ve fiziki takipten sonra geçen günlerde Kartal, Eyüpsultan, Fatih ve Beyoğlu'nda çok sayıda adrese aynı anda gerçekleştirilen operasyonlarda, 7 kaçakçı yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan tarihi eser kaçakçılarının adreslerinde yapılan aramalarda çeşitli medeniyetlere ait 313 parça eser ortaya çıktı

ÇOK FAZLA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ  

Kaçakçılık polisi tarafından ele geçirilen tarihi eserler içerisinde, Anadolu'nun jeolojik tarihini yansıtan deniz kabuğu fosili, Yunan, Helenistik, Part, Bizans, Roma ve İslami döneme ait sikkeler ile 2 bin 300 yıllık antik Yunan kültürünü yansıtan mermer sütun ve heykel başlarının yanı sıra, 17'inci yüzyıla ait dua metinleri bulunuyordu. Bununla birlikte, safevi dönemine ait dua bezeli gümüş ve bronz kaplar ve İstanbul'daki tarihi ibadethanelerden çalındığı düşünülen çiniler de ele geçirilen eserlerin içinde.

İstanbul polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonla ele geçirilen 7 kaçakçı, emniyetteki işlemlerinedn sonra adliyeye gönderildi. Zanlılar, adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal