Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım Ortak Yayına Çıkacak Mı? Fatih Altaylı Yazdı

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, İstanbul seçimlerinde mücadele edecek olan Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'a yapılan ortak yayın teklifini değerlendirdi.

24.05.2019-12:43 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-12:36)

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Habertürk TV tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'na yapılan 'ortak yayın' teklifini değerlendirdi.

"RAKİP ADAYLARI BİRLİKTE EKRANA ÇIKARTIP TARTIŞTIRMA GELENEĞİ"

Altaylı, "Habertürk, 17 senedir uygulanmayan eski bir geleneği tekrar başlatmak için bir zamandır çağrı yapıyor. Seçim öncesi, rakip adayları beraber ekrana çıkartıp tartıştırma geleneğini" diye yazdı.

"O SEÇİMDEN AK PARTİ BÜYÜK BİR ZAFERLE ÇIKTI"

Altaylı, şu anımsatmayı yaptı: Batı demokrasilerinin seçimler öncesi neredeyse olmazsa olmazı olan bu durum, Türkiye’de son olarak 2002’de, 3 Kasım seçimleri öncesi yapıldı. Seçimden yaklaşık 20 gün evvel AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yanlış hatırlamıyorsam Kanal D ekranında, gene yanlış hatırlamıyorsam Uğur Dündar’ın Seçim Arenası programında karşı karşıya geldi. O seçimden AK Parti büyük bir zaferle çıktı ve bir daha da böyle bir tartışma programı olmadı.

"YILDIRIM OLUMLU BİR TAVRA SAHİP"

"Ben Binali Yıldırım’ın böyle bir tartışmaya katılma hususunda olumlu bir duruşa sahip olduğunu biliyorum. Fakat önünde bir engel var." diyen Altaylı, "Erdoğan, partisinin hiçbir adayının, hiç bir seçimde ya da tartışma mecrasında diğer partilerin rakip adayı ya da adayları ile karşı karşıya gelmesini istemiyor. Bu husustaki tavrı çok açık ve çok kesin" diye konuştu.

"KEŞKE ÇIKSA. AMA İMKANSUZ GİBİ BİR ŞEY"

Altaylı, sözlerini şöyle bitirdi: En küçük bir risk almak, ekranda savunma yapar pozisyonda görünmek gibi bir tercihi düşünmüyor. Bu nedenle de Binali Yıldırım’ın istese de böyle bir tartışmaya çıkacağını düşünmüyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal