İstanbul'da Milyon Liralık Vurgun Yapan Hırsızlık Çetesine Operasyon

İstanbul’da 20 ilçede yaklaşık 105 adresten 1 milyon 700 bin lira değerinde inşaat malzemesi, lüks otomobillerin direksiyon ve ekranlarını çalan 1’i kadın 9 kişilik çete, polis ekiplerinin 4 aylık çalışması sonucu çökertildi.

02.05.2019-13:11 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-13:05)

İstanbul'un 20 ilçesinde hırsızlık yapıldığına dair çok sayıda şikayet alan emniyet güçleri, bir çetenin 105 adreste organize hırsızlık yaptığını belirledi. Şikayetlere yönelik çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 4 ay boyunca fiziki ve teknik takip sonucunda polis, vakaların gerçekleştiği yerdeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alarak ele başılığını Fırat G. (25) ve Selman D.'nin (30) yaptığı çete üyelerinin kimliklerini saptadı. Şüphelilerin adreslerinin öğrenilmesi sonrasında polis, geçtiğimiz Pazar günü Esenyurt, Avcılar, Esenler, Başakşehir, Zeytinburnu ve Bağcılar ile Mardin'de özel harekat polislerinin de desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 1'i kadın 9 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerinde yapılan aramalarda 25 bin lira ve 2 çalıntı otomobil ele geçirildi.

1,7 MİLYON LİRALIK VURGUN

Polis ekipleri, şüphelilerin hırsızlık olaylarını 05.00 ile 08.00 saatleri arasında gerçekleştirdiklerini ve bazı çete üyelerinin aynı evde kaldığını anladı. Ayrıca şüphelilerin 1 milyon 700 bin lira değerinde hilti, matkap gibi elektronik inşaat malzemeleri ve lüks otomobillerin direksiyonları ile “hayalet” diye tabir edilen ekranlarını çaldıklarını belirledi. Lüks yaşam sürdükleri öğrenilen şüphelilerin çaldığı direksiyon ve ekranları hemen satarak elden çıkarttıkları öğrenildi.

12 FARKLI DOSYA

Emniyette işlemleri tamamlanan ve çok sayıda suç kaydı bulunan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler sevk edilirken polis ekiplerinin ellerindeki 12 dosya ise dikkat çekti. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal