İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Seçim Soruşturmasıyla İlgili Açıklama Yaptı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı: (sandık kurullarına dönük soruşturma) Başlatılan soruşturmalar, ihbara konu olayların gerçekliğini meydana çıkarmaya özgü olarak ve kanunlarla Cumhuriyet Başsavcılığımıza verilen delil toplama yetkileri usulünce kullanılmak suretiyle yürütülmektedir.

03.05.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-12:01)

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı sandık kurullarına dönük soruşturma ile alakalı açıklamasında "Başlatılan soruşturmalar, ihbara konu olayların gerçekliğini ortaya çıkarmaya özgü olarak ve kanunlarla Cumhuriyet Başsavcılığımıza verilen delil toplama yetkileri usulünce kullanılmak suretiyle devam etmektedir" sözlerini kullandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklama şu şekilde;

31 Mart 2019 tarihli Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde oyların sayımı, tutanağa bağlanması, sonuçların sisteme kaydedilmesi vb. işlemlerde farklı usulsüzlükler olduğundan bahisle seçimin ertesi gününden beri muhtelif zamanlarda vatandaşlar, siyasi parti teşkilatları ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları tarafından yapılan ihbarlar ardından 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi gereğince soruşturmalar açılarak iddialara konu belgeler sağlanmış ve bu işlemlerde görevli kişiler de savunmaları alınmak için davetiye tebliğ edilmek suretiyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiştir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal