İş Hayatı Tamamen Değişiyor! Bu Değişiklikler Milyonları İlgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesi tek tek uygulamaya geçiyor. İş hayatındaki yeni değişiklikler refah düzeyini yükseltecek.

15.07.2018-22:37 - (Son Güncelleme: 15.07.2018-23:32)

Yeni yönetim sistemiyle beraber birçok hususta olduğu gibi çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında da önemli düzenlemeler yapılacak. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı görevini yürütecek olan Zehra Zümrüt Selçuk'un önünde konuyla çok elzem dosyalar mevcut.

EMEKLİYE İKİ İKRAMİYE

Emeklilik hizmetleri aktif kılınacak. Refah düzeylerini arttırmaya yönelik çalışmalar sürecek. Yılda iki defa Ramazan ve Kurban Bayramlarında bin TL emekli ikramiyesi verilmesi sürecek.

EMEKLİNİN PRİMİ DEVLETTEN

Emekli olduktan sonra ticari hayatta bulunan emeklilerin Sosyal Güvenlik Destek Primi borçları devlet tarafından silinecek. Emeklilere ikinci emekliliğin önünü açacak tamamlayıcı emeklilik programları devreye sokulacak. 18-29 yaş aralığındaki müteşebbis gençlerin ilk defa Bağ-Kur kapsamına girmesi halinde 1 sene süreyle Bağ-Kur primleri devlet tarafından ödenecek.

3.600 GÖSTERGE MAAŞI ARTIRACAK

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un bu dönemde önündeki önemli dosyalardan birisi de öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareci devlet memurların göstergelerinin 3.600'e çıkartılması olacak. Böylece 1.5 milyona yakın memur ve emeklisi için ikramiyelerde ve emekli maaşlarında artış olanağı gelecek.

YENİ ASGARİ ÜCRET

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, aralık ayı ile beraber asgari ücret tespit komisyonlarına başkanlık ederek 2019 senesi asgari ücretinin belirlenmesi çalışmalarını da sürdürecek. Ayrıca istihdam teşvikleri ile alakalı de önemli kararlara imza atacak. Memur annelerin esnek ve yarım gün çalışmalarıyla alakalı yönetmelik dosyada yer alıyor.

SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ SÜRECEK

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un çalışma dışında aile konusundan da sorumlu olması özellikle sosyal yardımlar ile alakalı çalışmaları da yürütmesine olanak sağlayacak. Kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı vatandaşların istihdamının kolaylaştırılması, engelliler ve yaşlılar ile alakalı sosyal yardımlar da yeni dönemin önemli hususlarından bir olacak.

GENÇLERE ÜÇ ASGARİ ÜCRET

'Gençler İçin Sosyal Çalışma Programı' çerçevesinde üniversiteli gençlerin yazın çalışma olanağıne erişmesiyle alakalı uygulama da Bakan Selçuk tarafından yapılacak. Gençler bulundukları şehirlerin sosyal, coğrafi durumuna göre yaşlı bakımı, sosyal hizmetler, eğitmenlik, koçluk, folklor eğitmenliği, ağaç dikimi gibi işler yaparak hem toplum yararına çalışmış olacak hem cep harçlığı biriktirecek hem de sigortası başlayacak. Gençlere 1 aylık hizmetleri sonunda net asgari ücret ödenecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal