İngiltere'den Türkiye'ye Kaşıkçı Desteği!

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, kendisinden bir haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının ülkesini endişelendirdiğini ifade etti.

16.10.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-10:52) İngiltere'den Türkiye'ye Kaşıkçı Desteği!

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, kendisinden bir haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının ülkesini endişelendirdiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Londra'da yaptığı görüşmeden sonra yazılı açıklamada bulunan Hunt, "Cemal Kaşıkçı olayı derin bir kaygı kaynağı olmaya devam ediyor. Bugün bizzat Sayın Çavuşoğlu'na da ifade ettiğim gibi İngiltere Türkiye'nin olay hakkında soruşturmasını bütünüyle destekliyor" dedi.

"Suudi Arabistan'ı soruşturmayla tam bir işbirliğine çağırıyoruz" şeklinde açıklama yapan Hunt, "Kaşıkçı'nın kendisinden haber alınamaması ile ilgili olarak yalnızca Suudi Arabistan'ın cevap verebileceği sorular var" dedi.

Suudi Arabistan Kralı Salman ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün anlaştıkları ortak çalışma grubundan memnun kaldıklarını ifade eden Hunt, Suudi Arabistan'ın olay hakkında başlattığı iç soruşturmayı ve delillerin gerektirmesi durumunda sorumlulardan hesap sorma kararını da olumlu bulduklarını açıkladı.

Hunt ile Çavuşoğlu Londra'da ortalama 1 saat basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal