İngiliz Lordlar Kamarası'ndan Türkiye'ye Küstah Sözler

İngiliz Parlamentosu’nun üst kanadı Lordlar Kamarası, terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında bir toplantı düzenledi.

18.02.2019-10:43 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-10:39) İngiliz Lordlar Kamarası'ndan Türkiye'ye Küstah Sözler

İngiliz Parlamentosu’nun üst kanadı Lordlar Kamarası, terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında bir toplantı düzenledi.

Terörist başına ait resimlerin boy boy toplantıya Suriye PKK’sı PYD’nin elebaşılarından İlham Ahmed ile HDP milletvekili Hişyar Özsoy katıldı. Açılış Lord Maurice Glasman tarafından yapıldığı toplantıda resmen teröre destek verildi. HDP’li Özsoy, ‘sayın’ diyerek Öcalan’a övgülerde bulundu. Özsoy, ayrıca Türkiye’yi eleştirmekten de geri kalmadı. HDP’li Özsoy, “Gazeteci ve politikacılar hapishanelerde. Ayrıca, son yıllarda çok sayıda Kürt kendi yakılıp yıkıldı. Bizler HDP olarak direnişimizi sürdürüyoruz!” sözlerini kullandı.

SURİYE SAVAŞINI FIRSAT BİLDİLER

Bir süre önce Washington’da ABD Başkanı Donald Trump’tan ‘ayaküstü vaatler alan’ elebaşı İlham Ahmed ise Londra’da düzenlediği konuşmasında, 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği Suriye iç savaşının kendilerine fırsat kapıları açtığını söyledi.

Ahmed, “2011 senesinde ortaya çıkan şansı Kürtler iyi değerlendirdi. Fakat bu düşüncenin mimarı Sayın Öcalan üzerinde büyük bir baskı var. Büyük bir tecrit altında” dedi.

Konferansta bulunan bazı Avrupalı bilim adamları ise hem Türkiye’ye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı küstah ifadelerde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal