Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk, ByLock'tan Yasak Aşkı ile Görüşmüş

Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk'ün FETÖ soruşturması çerçevesinde 15 yıla kadar hapsi isteniyor. Oğuztürk'ün örgütün şifreli haberleşme programı ByLock üzerinden yasak aşkı ile görüştüğü de ortaya çıktı.

18.02.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-10:05) Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk, ByLock'tan Yasak Aşkı ile Görüşmüş

FETÖ soruşturması çerçevesinde, Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 seneden 15 seneye dek hapis cezasına çarptırılması talebiyle dava açıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması neticesinde hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk, dosyada olan ifadesinde, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığını kabul ederek, "eşiyle arasında problem olduğu dönemde eski Zaman gazetesi imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya'nın damadı Bora Erdem ile tanıştığını ve aralarında duygusal yakınlaşma bulunduğunu, Erdem'in gizli haberleşme için telefonuna ByLock yüklediğini" aktardı.

HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullananlara dönük soruşturma çerçevesinde, daha önce gözaltına alınan ve serbest kalan Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk hakkında iddianame düzenlendi.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASI İSTENDİ

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, sanık Oğuztürk'ün ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 seneden 15 seneye dek hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede, sanığın kullandığı telefon hattına ByLock yüklendiği fakat hattın babasının üstüne kayıt olduğu tespit edilen iddianamede, sanığın ByLock uygulamasında Şerife Yiğit ve FETÖ çatı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Zaman gazetesi imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya'nın damadı Bora Erdem'in ekli olduğu bildirildi.

Sanığın gözaltına alındığı esnada yakalanan bilgisayar ve diğer dijital materyallerde gerçekleştirilen incelemeye yer verilen iddianamede, sanığın bilgisayarından örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğrafları, örgütün yayın organları Zaman, Yarına Bakış, Meydan gazeteleri, Aktif haber ve Rota Haber görüntüleri, cep telefonunda da ByLock ve Kakao Talk uygulamasının kalıntıları, hard diskte ise örgüt elebaşı Gülen'e ait ve Gülen'i anlatan elektronik kitapların olduğu bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal