İdlib Anlaşmasında İşlem Tamam! Tüm Silahlar Çıkartıldı

Rusya ile Türkiye'nin İdlib anlaşması gereği tesis edilmesi düşünülen silahsız bölge konusu ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Alınan bilgiye göre bölgedeki tüm silahlar bölge dışına taşındı.

08.10.2018-14:40 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-14:34) İdlib Anlaşmasında İşlem Tamam! Tüm Silahlar Çıkartıldı

Anadolu Ajansı (AA), İdlib'deki muhalif ve hükumet karşıtı güçlerin, Türkiye-Rusya anlaşması kapsamında, ağır silahlarını cephe hattından çekme işlemini bugün sona ereceği duyurulmuştu.

Bu işlem şu saatler itibariyle sona erdi.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçlerin haricinde hükumet karşıtı silahlı gruplar, Beşşar Esed hükumeti ile cephe hattı durumundaki bölgelerden havan, top, Grad rampaları ve orta menzilli isabet edebilme olanağına sahip füze rampaları çekti.

RUSYA'DAN İDLİB AÇIKLAMASI: TÜRKİYE İLE BİRLİKTE SINIRLARI BELİRLEDİK

Öte taraftan Rus haber ajansı Sputnik'e açıklamalar yapan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye ile Rusya’nın İdlib’de kurulması üzerinde mutabakata varılan silahsızlaştırılmış alanın sınırlarını tespit ettiğini ifade ederek, "Silahsızlaştırılmış alanın sınırları tespit edildi. Türkiye ile Rusya orduları arasında çok iyi görüşmeler, işbirliği ve bağlantı tesis edildi. İki ordunun temsilcileri anlaşmanın sonrasında birçok defa bir araya geldi" açıklamasını yaptı.

İKİ LİDER ARASINDA MUTABAKAT SAĞLANMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi’de gerçekleştirdikleri toplantıda İdlib’de silahsızlaştırılmış bölge kurulması doğrultusunda anlaşma sağlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal