Yolsuzlukları Araştıran Bulgar Gazeteci Öldürüldü!

Bulgaristan'da yolsuzlukları araştıran gazeteci Victoria Marinova, öldürülmüş halde bulundu. Yapılan incelemede Marinova'ya önce tecavüz edildiği sonrasında öldürüldüğü bildirildi.

08.10.2018-13:00 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-12:54) Yolsuzlukları Araştıran Bulgar Gazeteci Öldürüldü!

Bulgaristan'da yolsuzlukları soruşturan gazeteci Victoria Marinova, Ruse kentinde ölü halde bulundu. 30 yaşındaki Marinova'nın, tecavüz edilmesinin ardından öldürüldüğü ve yanındaki cep telefonu ile bazı eşyalarının da kayıp olduğu bildirildi. Marinova, AB'de geçen yıldan beri öldürülen üçüncü gazeteci.

Bulgaristan'ın Ruse şehrinde yayın yapan TVN televizyonnda muhabirlik ve sunuculuğun harcinde 'Dedektör' isimli programı hazırlayan Victoria Marinova, Cumartesi akşama şehirdeki bir parkta öldürülmüş halde bulundu.

Son dönemde Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla alakalı yolsuzluk suçlamalarını soruşturduğu bildirilen gazeteci Marinova'nın bu soruşturması ile alakalı öldürülüp öldürülmediği inceleniyor. Bulgar görevliler, Marinova'nın tecavüz edilmesinin ardından öldürüldüğünü, yanında olan cep telefonu, otomobil anahtarı, bazı kıyafetleri ve gözlüklerinin de kayıp olduğunu belirtti. Marinova'nın kafasına vurulup, boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Bulgar görevliler, olay gününden sonra gazeteci Victoria Marinova'nın ölümüyle alakalı geniş çerçeveli incelemenin devam ettiğini fakat şimdilik net bir bulguya rastlanılmadığını kaydetti. Marinova'dan DNA örneklerinin alındığı ve incelendiği bildirildi.

Marinova, AB hudutları içinde geçen yıldan beri öldürülen üçüncü gazeteci.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal