Türkiye İstediğini Aldı! Gün İçinde İşlem Tamamlanacak!

Türkiye ile Rusya'nın vardığı anlaşma gereği İdlib'deki arındırılmış bölgeden silahlar çekilmeye başlandı. Alınan bilgilere göre bu işlem gün içerisinde sona erecek.

08.10.2018-11:52 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-11:45) Türkiye İstediğini Aldı! Gün İçinde İşlem Tamamlanacak!

Anadolu Ajansı'nın 'son dakika' bilgisi ile geçtiği habere göre İdlib'deki muhalif ve rejim karşıtı kuvetler, Türkiye-Rusya anlaşması kapsamında, ağır silahları cephe hattından çekme işlemini bugün bitirecek.

Türkiye ile Rusya arasında Soçi anlaşması kapsamında İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki cephe hatlarında kurulacak silahsızlanma hattında süreç sona eriyor.

İdlib'deki AA muhabirlerinin aktardığına göre, askeri muhalifler dün gece boyunca, rejim ve İran destekli güçlerle cephe hattını kuran alanda ağır silahları çekme işlemine sürat verdi.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı grupların haricinde rejim karşıtı silahlı güçler, Beşar Esad güçleri ile cephe hattı durumundaki bölgelerden havan, top, Grad rampaları ve orta menzilli isabet edebilme olanağına sahip füze rampalarının büyük bir kısmını çekti.

AA'ya bilgi aktaran askeri muhalif kaynaklar ve süreci yöneten Türk görevliler işlemin gün içinde bitirileceğini açıkladı.

Diğer yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Soçi anlaşması çerçevesinde başlatacağı devriyeler için ağır silahlardan temizlenen hatta farklı silah ve zırhlı araçlar gönderdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal