İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerin Bayram Tatilleriyle İlgili Konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerin bayramda ülkelerine gitmelerini eleştirenlere cevap verdi. Soylu, "Bizi eleştiriyorlar, 'Bunları siz bayramda yolluyorsunuz.' Evet bayramda yollama politikasını biz oluşturduk. Oralarda bazı yerlerde hayata müsaade var fakat bazı yerlerde can güvenliği yok" dedi.

31.05.2019-16:45 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-16:38)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Silivri'de muhtarlarla bir araya geldi. Silivri Sergi ve Toplantı Salonu'nda bugün yapılan programa 35 mahalle muhtarının haricinde İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu da katıldı.

'BUNLARI BAYRAMDA SİZ GÖNDERİYORSUNUZ' DİYORLAR

Programda açıklamalar yapan Soylu, Suriyelilerle alakalı da açıklamalar yaptı. Soylu, "Bize eleştiri yapıyorlar, 'Bunları siz bayramda yolluyorsunuz.' Evet bayramda yollama politikasını biz oluşturduk. Oralarda bazı yerlerde hayata müsaade var fakat bazı yerlerde can güvenliği yok.

Bunların geldiği yerin yüzde 65'i bizim Misak-ı Milli hudutlarımız içinde. Bilmiyorum Misak-ı Milli sınırları sizin için ne ifade ediyor. Burada bir güvenlik oluşursa onlar kendi ülkelerine giderler zaten. Bu hususta çok fazla tezviratlar yapılıyor. Bu tezviratların başında, maaş aldıkları, hastanelerde öncelikli oldukları, üniversitelere sınavsız girdikleri, toplu konutlarda ücretsiz ev verildiği gibi akla hayale sığmayacak, iç siyaset malzemesi yapmak için kafa karıştırmaya dönük bir takım dedikodular üretildi.

Türkiye bir sosyal hukuk devletidir. Sosyal hukuk devletinin gereğini de milyonlarca vatandaşına yerine getiriyor. Bu tip yardımlar olsaydı, biz bunu açık bir biçimde vatandaşlarımızla paylaşırdık. Bu tip dedikodular bizim yaptığımız misafirperverliği gölgelemeye dönüktür. Bir şey daha, 'Gitsinler kendi memleketlerinde savaşsınlar.' Doğru. Peki, ne kadar şehit verdiler biliyor musunuz? 1 milyon. Az bir rakam mı? Yüksek bir rakamdır. Oradaki mücadeleler halen sürüyor. Bunu iç siyaset malzemesi yapıyorlar" biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal