İBB, Vatandaşları Dolandırıcılara Karşı Uyardı

İBB'den yapılan açıklamada, İBB adına ya da İBB yöneticileri adına arayarak para toplayan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması istendi.

16.07.2019-14:38 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-16:00) İBB, Vatandaşları Dolandırıcılara Karşı Uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden paylaşılan açıklamada, İBB isminin kullanılarak para toplandığı ve dolandırıcılık yöntemlerine yenilerinin eklendiği bildirildi.

Daha önce İBB ya da yöneticilerinin ismi kullanılarak; "Kimsesizler yararına", "Ramazan yardımı", "Deprem Araştırmaları için AKOM adına", "Seyyar işgaliye izni" ve benzeri meselelerde vatandaşlardan para toplama amaçlı dolandırıcılıklara bir yenisinin daha eklendiğinin bildirildiği vurgulanan açıklamada,

"İBB'nin ismi kullanılarak, 2B arazilerine kadastro işlemi yapacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteniyor. Bu hususta Beyaz Masa'ya yapılan ihbar sonrasında başlatılan incelemede; vatandaşlarımıza, 2B arazileri ile alakalı 'kendileri adına' kadastro işlemi başlatılacağı bildirilerek, sahte mail hesabı açıldığı ve para istendiği anlaşılmıştır. İBB'nin, 2B arazilerine dönük kadastro işlemi başlatması gibi bir uygulaması yoktur. Vatandaşlarımızın bu tür isteklere itibar etmemeleri ve bu gibi olaylarla karşılaşmaları durumunda 155 Polis İmdat telefonuna haber vermeleri önem arz etmektedir. Gerekli durumlarda İBB Beyaz Masa'dan bilgi alınmalıdır." sözleri yer aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal