Hulusi Akar, Üs Bölgesiyle Alakalı İlk Açıklamayı Yaptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'de üs bölgesindeki patlamayla alakalı, "Şu anda patlamalar küçük de olsa, azalmış da olsa hala devam etmekte. Buna bağlı olarak yangın da devam ediyor. Yangın söndürme, soğutma çalışmalarımız ve arama faaliyetlerimiz de aynı şekilde devam ediyor." açıklamasını yaptı.

10.11.2018-09:49 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-10:49)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'de üs bölgesindeki patlamayla alakalı, "Şu anda patlamalar küçük de olsa, azalmış da olsa hala devam etmekte. Buna bağlı olarak yangın da devam ediyor. Yangın söndürme, soğutma çalışmalarımız ve arama faaliyetlerimiz de aynı şekilde devam ediyor." açıklamasını yaptı. Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile üs bölgesindeki patlamanın sonrasında geldiği Hakkari'de Yüksekova Devlet Hastanesi'ne gitti.
Hastanede Vali İdris Akbıyık ve Başhekim Mete Keskin tarafınca karşılanan Bakan Akar ve heyeti, yaralı askerleri ziyaret etti. Yaralıların tedavileri ve sağlık durumlarıyla alakalı bilgi alan, askerlerle görüşen Akar daha sonra 3. Piyade Tümen Komutanlığı'na geçti.

Komutanlığın Harekat Merkezi'nde patlamanın sonrasında yürütülen çalışmalarla alakalı bilgi alan, direktiflerini veren Bakan Akar, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde topçu atışı sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple kaza meydana geldiğini açıkladı.

YAKIN TAKİPTEYİZ

Kaza nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin 26 kahraman mensubunun yaralandığını belirten Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel ile yaralı askerleri hastanede ziyaret ettiklerini söyledi. Akar, şu şekilde konuştu: ''Şu anda patlamalar küçük de olsa, azalmış da olsa hala devam ediyor. Buna bağlı olarak yangın da devam etmekte. Yangın söndürme, soğutma çalışmalarımız ve arama faaliyetlerimiz de aynı şekilde devam ediyor. İHA'lar aracılığıyla bölgeyi ve yangını yakından takip etmekteyiz. Tugay, alay ve tabur komutanları bölgede bulunmaktalar. Yakından ilgilenerek hem yangının söndürülmesi hem de arama faaliyetlerinin sonuçlanması için gayretlerini devam ettiriyorlar. Gece saat 02.00 itibarıyla yangın hala devam ediyor. Adli, idari, teknik çalışmalar için gerekli görevlendirmeler yapıldı, çalışmalar başlatıldı. Bunların sonucunda kazanın asıl sebebini öğreneceğiz. Şu anda gerekli güvenlik tedbirlerimizi almak şartıyla diğer faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah arkadaşlarımız da sağ salim taburcu olacak, diğer arkadaşlarımıza da ulaşacağımızı umuyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal