Hollanda Saldırganının Türk Asıllı Gökmen Tanış Olduğu Açıklandı

Hollanda'nın Utrecht şehrinde bir tramvay istasyonunda bir kişi etrafa ateş açtı. 1 kişinin öldüğü saldırının ardından yapılan açıklamada, saldırganın 37 yaşındaki Türk asıllı Gökmen Tanış olduğu bildirildi.

18.03.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 18.03.2019-17:25) Hollanda Saldırganının Türk Asıllı Gökmen Tanış Olduğu Açıklandı

Hollanda'nın Utrecht şehrinde bir tramvay istasyonunda olan silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Polis, 37 yaşındaki bir Türk hakkında 'yaklaşılmaması' doğrultusunda uyarıda bulundu.

Utrecht polisinden yapılan açıklama şehirdeki 24 Ekim Meydanı civarında olan Oudenrijn Hastanesi etrafındaki tramvay istasyonunda yerel saatle 10.45'te silahlı saldırı yapıldığı, tramvay içinde olan saldırı nedeniyle yaralıların olduğu ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Polis, şehirde birden fazla noktada ateş açıldığını söyledi.

TERÖR SALDIRISI OLABİLİR

Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceğini duyurdu. Polis, terör tehdidini en yüksek düzeye çıkardı.

CAMİLERİN ETRAFINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Hükümetin de saldırı ardından acil toplanacağı kaydedildi. Kriz masaları kurulurken, Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası etrafında da yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Ülke genelinde güvenlik önlemleri de artırıldı. Polis, Yeni Zelanda'daki saldırıların sonrasında özellikle camilerin etrafında geniş güvenlik tedbirleri aldı.

SALDIRGAN TÜRK

Yerel basın, kaçan saldırganın saklandığı zannedilen bir binanın terörle mücadele birimleri tarafından kuşatıldığını duyurdu. Polis, 37 yaşındaki bir Türk hakkında 'yaklaşılmaması' doğrultusunda uyarıda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal