Hollanda'da Silahlı Saldırı !

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

18.03.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 18.03.2019-17:03) Hollanda'da Silahlı Saldırı !

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. 

Saldırının şehirdeki tramvay hatlarından birinde gerçekleştiği bildirildi. Saldırının yaşandığı tramvay polis kordonuna alınırken, çok sayıda ambulans ve polis ekibi olay yerine sevk edildi.

 

Hollanda Polisi, Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı yakınlarında bir metro durağından tramvaya ateş açıldı. Polis, 3 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Polis, olayın bir terör saldırısı olabileceğini belirtirken, Başbakan Mark Rutte olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu.

Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te endişe verici bir durum olduğunu söyledi. Hükümet, kriz masası oluşturdu.

Başkent Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kraliyet Özel Birlikleri, kentte otomatik silahlarla devriye geziyor.

BAŞBAKAN RUTTE : AÇIK BİR TERÖR EYLEMİ

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Açık bir terör eylemi" ifadesini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal