Hiç Tanımadığı Öğrencinin 1 Senesini Kurtardı

YKS sınavı bugün tüm Türkiye'de yapıldı. İzmir'de ise kapıların kapanmasına 1 dakika okula gelen ancak üzerindeki eşyalar sebebiyle sınava alınmayan bir öğrenciye hiç tanımadığı bir kadın yardım etti.

30.06.2018-15:12 - (Son Güncelleme: 30.06.2018-15:17)

İzmir'de de bütün Türkiye'de olduğu gibi Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) gerçekleştirildi. Bazı aileler sınav öncesinde çocuklarıyla anı selfie'si çekti. Kapıların kapanmasına 1 dakika var iken sınav merkezine giren bir öğrenci ise telefon ve üstündeki kemer gibi eşyalardan sebeple içeri alınmadı. Sevcan Koç isimli bir kadın, hiç tanımadığı öğrencinin eşyalarını alıp, sınava girmesini sağladı. Koç, "Bir senelik emeği bu sebeple heba olabilirdi, bunun olmaması için destek oldum" dedi.

DİDİK DİDİK ARAMA YAPILDI

YKS'nin ilk oturumu olan TYT, İzmir'de de saat 10.15'te başladı. Adaylar saat 10.00'ın ardından binaya giremedi. İzmir Atatürk Lisesi'nde kapıların kapandığı esnada gelen bir aday öğrenci ise insanların ve ailesinin de desteği ile içeri alındı. Sınava giren öğrencilerin üstleri didik didik arandı; kemer, toka, küpeyle içeriye girmelerine izin çıkmadı.

120 SORU SORULDU

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan ve 2 milyon 381 bin 784 öğrencinin girdiği Temel Yeterlilik Testi'nin 135 dakika devam edeceği ve saat 12.30'da sona ereceği duyuruldu. Öğrencilerin, sınavın soan ermesine son 15 dakika kala da gene salondan çıkamayacakları bildirildi.

Sınavda öğrencilere Türkçe ve temel matematik testlerinden 40'ar, sosyal ve fen bilimlerinden ise 20'şer olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 1 Temmuz Pazar günü sabah, üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) de aynı gün öğleden sonra gerçekleştirilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal