Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı Son Durum! Acil Müdahale Gerek

İstanbul Boğazı'nda yaşanan gemi kazasının ardından büyük hasar gören Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda çalışmalar devam ediyor.

11.04.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-17:35) Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı Son Durum! Acil Müdahale Gerek

Malta bayrağı asılı Vitaspirit isimli geminin çarpmasıyla büyük çapta hasar alan Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'ndaki çalışanlarda tarihi eşyalar paketlenerek,  yalının bahçesine çıkarıldı.

Yalının sahipleri H. Jerfa Süveşda Birışık, Payidar Zerhan Gökpınar ve Yalı Organizasyon şirketinin avukatı Nazlı Selek’in yaptığı açıklamada yalıda zarar gören eşyaların içeride kaldığını belirtti.

Selek, yalıda inceleme yapmakta olan İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekiplerinin hazırlayacağı raporu beklemekte olduklarını dile getirerek, "Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden gelen ekipler de bizim gibi bu kurulun raporunu hazırlamasını beklemektedirler. Kazadan bu zamana kadar yalıda 8-10 santimetrelik denize doğru bir kayma söz konusu. Artık acil müdahale edilmesi gerekmektedir. Yalının yıkılma riski bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Geminin şu sıralar Marmara Denizi'nde olduğunu ifade eden Selek, gemi mürettebatının ise İstanbul Liman Başkanlığı'da ifadeleri alındıktan sonra adliyeye gönderileceklerini bildirdi.

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal