HDP'den CHP ile İttifak Konusunda Açıklama: Güç Birliğine Hazırız!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan CHP ile ittifak konusunda yeni bir açıklama geldi. Buldan, "AK Parti'nin elindeki belediyeleri almak için güç birliğine hazırız" dedi.

02.11.2018-11:08 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-12:48)

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlere dönük hem doğu hem de batı şehirlerindeki ittifak arayışlarını değerlendirdi. CHP ile ittifak olacağı iddiaları ile alakalı açıklamalar yapan HDP'nin Eş Başkanı Pervin Buldan, İstanbul, Adana, Antalya gibi şehirlerde güç birliklerine gereksinim duyduğunu söyleyerek, "Ortak aday mı çıkar, biri diğerini mi destekler, net kararımız yok. Fakat hepsini tartışıp en iyi formülü bulmaya uğraşıyoruz. AK Parti'nin elindeki belediyeleri almak için bütün güç birliklerine varız." dedi.

''MECLİS ÜYELİKLERİ VERİLEBİLİR''

Gazete Duvar'a açıklamalar yapan Buldan, Kürt partileriyle ittifak görüşmelerinin pozitif gittiğini ifade ederek "Gerekirse tabiki onlara da belediye başkanlığı, Belediye Meclis üyelikleri verilebilir. Gereksinimler çerçevesinde, görüşmeler sonucunda yapılabilir" dedi.

''BÜTÜN PARTİLERLE GÖRÜŞMEYE YAPIYORUZ''

Buldan, batı şehirlerinde yerelde ittifak olasılıkları için, "Halen tartışıyoruz" açıklamasını yaptı. Batı şehirlerinde özellikle tabanın talebi çerçevesinde ortak adaylar çıkarmayı önemsediklerini söyleyen Buldan, "Bu hususta AK Parti- MHP haricinde hemen hemen tüm partilerle il başkanları seviyesinde görüşmeler var. İttifak kuruldu diyebileceğimiz bir bölge yok. Bunun içinde erken. İstişareler, ziyaretler, diyaloglar sürüyor" açıklamasını yaptı.

"TÜM GÜÇ BİRLİKLERİNE HAZIRIZ"

HDP, son seçimlerde İstanbul'da yaklaşık yüzde 13 oy toplayarak 12 milletvekili çıkardı. Antalya, Adana, Mersin ve İzmir'de de milletvekili var. Buldan bu bölgelerle alakalı olarak şunları ifade etti: "İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi bölgelerde güç birliğine gereksinim var. Bunu kurulan komisyonlar, bazı diyaloglar kapsamında netleştirmeye uğraşıyoruz. Ortak aday mı çıkar, biri diğerini mi destekler tam olarak net bir kararımız yok. Fakat tüm bunları masaya yatırıp konuşuyoruz. En iyi formülü bulmaya çabalıyoruz. AK Parti'nin elindeki belediyeleri almak için bütün güç birliklerine de hazırız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal