HDP Milletvekillikleri Düşürüldü

Son Dakika! HDP'li Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın milletvekillikleri düşürüldü.

19.04.2018-15:10 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-15:10) HDP Milletvekillikleri Düşürüldü

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın milletvekillikleri düşürüldüğü haberi geldi.

Son dakika gelişen haberlere göre, HDP'li Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın milletvekillikleri düşürüldü. Bu kararla HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı iyice azalmış oldu. Şu an ki sandalye sayısı 48 oldu

HDP'li Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın milletvekillikleri düşürüldü

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın milletvekilliği düşürüldü. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın hakkında mahkemelerce verilen ve kesinleşmiş cezalara ilişkin Başbakanlık tezkereleri okunarak, bilgiye sunuldu.

Anayasa gereğince, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda okunan tezkerelerin ardından Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın milletvekillikleri düşürüldü.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan çarptırıldığı 10 yıl hapis cezasını, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi de HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'e polise hakaret suçundan yerel mahkemenin verdiği 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasını onamıştı.

Bu kararla HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 48'e düşmüş oldu. 

HDP,  7 Haziran 2015 seçiminde ortaya çıkan seçim sonucunda yüzde 10'luk seçim barajını aşmıştı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilk defa girmişti. Yüzde 13.1'lik oy oranına ulaşarak 6 milyon oy alan HDP 1 Kasım 2015 seçimleriyle büyük bir darbe almıştır. HDP meclise 80 milletvekili ile girmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal