HDP Milletvekilleri Mecliste Küstah Teklif

HDP’li vekiller hainliklerine devam ediyor. Meclis'te konuşan HDP'li Pervin Buldan, soykırım yalanını savundu

24.04.2018-09:53 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-09:46) HDP Milletvekilleri Mecliste Küstah Teklif

HDP’li vekiller hainlik yapmaya devam ediyor. Meclis'te konuşan HDP'li Pervin Buldan, soykırım yalanını savundu. Olaylar karşısında Türkiye’yi suçladı Ermenileri andı. Garo Paylan ise, konuyla ilgili yasa tasarısı verdi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP, Türkiye aleyhinde çalışmaya devam etmekte kararlı ve gün geçmiyor ki yeni bir yalan ortaya atmasınlar.

ERMENİ YALANI

Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 1915 olaylarını soykırım olarak gördüklerini ifade ederek o dönemde ölen Ermenileri andı.

HDP'li Buldan, "Bu toprakların kadim halkı Ermeniler de büyük bir tarihî trajedinin kurbanı edilmişlerdir. Yarın bu tarihsel trajedinin yıl dönümü. Ben bu vesileyle Ermeni halkının acısını paylaştığımı belirtiyor, yaşamını yitirenleri saygıyla anıyorum ve aynı zamanda cumhuriyet tarihi boyunca çok hazin acılara maruz bırakılmış bütün mazlum halklarımızın acılarını da buradan içtenlikle paylaşıyorum." diye konuştu.

HDP, 1915 olayları için Türkiye'yi suçlamakla kalmadı, Cumhuriyet tarihimiz boyunca da Türkiye’nin Milletine karşı acılar çektirdiğini iddia ederek propaganda yaptı

KÜSTAH TEKLİF

Pervin Buldan'ın bu konuşmasının ardından, HDP’li Garo Paylan da konuyla ilgili yasa tasarısı verdi.

HDP’li Garo Paylan, 1915 olaylarının TBMM tarafından "soykırım" olarak tanınmasını istedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal