HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ekrem İmamoğlu'na Desteğini Bir Defa Daha Açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP'li Ekrem İmamoğlu'na verdikleri desteği bir defa daha tekrar etti. Temelli, "31 Mart stratejimizi devam ettiriyoruz. Ekrem İmamoğlu'na desteğimiz bir demokrasi ittifakı anlayışıyla var ettiğimiz bir destektir" dedi.

22.05.2019-10:20 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-10:13)

DW Türkçe'de yayınlanan Nevşin Mengü ile Bire Bir programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, gündem ile alakalı önemli açıklamalar yaptı.

ÖCALAN'IN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜRÜLMESİ

Abdullah Öcalan'ın sekiz sene sonra avukatları tarafından ziyaret edilmesini değerlendiren Temelli, "Çok geç kalınmış bir karar, sekiz sene süresince avukatlarının görüşmemesi önemli bir hak ihlaliydi" açıklamasını yaptı.

AK Parti'nin bu girişimini değerlendiren Temelli, iktidara çok sayıda çağrı yaptıklarını ifade ederek "Bu siyasete malzeme edilecek bir mesele değil. Bu mesele ile diğerlerini birbirinden ayrılmasını çok net ifade ettik." dedi.

"SANDIK SONUCUNA ENDEKSLİ BİR DESTEK DEĞİLDİR"

Seçimlerde CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun mağdur edildiğini ifade eden Temelli, "İmamoğlu'na desteğimiz bir demokrasi ittifakı anlayışıyla var ettiğimiz bir destektir. Yoksa herhangi bir sandık sonucuna endeksli bir destek değildir" dedi.

"İMAMOĞLU DA BU OYLARIN HAKKINI UMARIM VERECEKTİR"

İstanbul'da tekrarlanacak olan seçimlere ilişkin partisinin öngörülerini de paylaşan Temelli, İmamoğlu'na olan desteğinin biraz daha artmasını beklediklerini söyledi. HDP seçmeninin stratejik olarak İmamoğlu'na oy verdiğini belirten Temelli, "HDP seçmeni İmamoğlu ile yeni tanıştı. İmamoğlu da bu oyların hakkını umarım verecektir" diye konuştu.

"İSTANBUL SEÇİMLERİ DEMOKRASİ REFERANDUMU"

"Biz HDP olarak karşımızdakilerin bize davranışına göre siyasetimizi tespit etmiyoruz" diyen Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini bir demokrasi referandumu olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal