Halk TV’nin Dünden Bugüne Şeceresi

CHP'nin yayın organı olan Halk TV yine bir skandalla Türkiye'nin gündemine oturdu. Her fırsatta vatan, millet düşmanlığı yapan, kamuoyunda da "Halt TV" olarak dalga geçilen bu kanalın vukuatları saymakla bitmiyor. Bizde sizler için Halk TV'nin saymakla bitmeyen skandallarını derledik.

26.12.2018-14:09 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-17:20)

HABER365/ ÖZEL HABER

CHP'nin yayın organı olan Halk TV yine bir skandalla Türkiye'nin gündemine oturdu. Her fırsatta vatan, millet düşmanlığı yapan, kamuoyunda da "Halt TV" olarak dalga geçilen bu kanalın vukuatları saymakla bitmiyor. FETÖ'ye ve FETÖ'cülere desteğini hiç bir zaman saklamayan bu kanala RTÜK'ün neden dokunmadığı ise en çok merak edilen konular arasında. 

Bizde sizler için Halk TV'nin saymakla bitmeyen skandallarını derledik. İşte Halk TV'nin kabarık dosyası;

Nedir Bu Halk TV, Kimindir, Kime Hizmet Eder?

Halk TV’nin kuruluşu, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından yapılmış, hatta yayın kuruluşunun imtiyaz sahibi de bizzat Deniz Baykal’ın kendisi olmuştu.

2017 yılının Temmuz ayında, Baykal’ın 17-25 Aralık sürecinde kanalın bir FETÖ propaganda merkezine dönüştüğü iddiaları ve Hakan Aygün’ün de FETÖ’ye yakın yapılanma içinde olduğu fikriyle, kanalı 30 milyon TL bedelle satmak için girişimlerde bulunduğu iddia edildi.

Yine 10 Mayıs 2017 Makbule Cengiz isimli bir gazetecinin sosyal medyada paylaştıkları gündem olmuştu.

FETÖ'CÜLERİ KONUK ETTİLER

25 Mayıs 2018'de Hakan Aygün’ün Halk TV’de sunduğu Sansürsüz TV isimli programda, 15 Temmuz'dan sonra açıkça FETÖ'yü destekleyen bir çizgide yayın yapan Yeni Asya Gazetesi’nin yöneticileri vardı ve FETÖ’cü hainlerin mahkemelerde başlattıkları algı operasyonuna destek verildi.

DARBE GİRİŞİMİNİ ÖNCEDEN HABER VERDİLER

Eylül 2015 tarihli yayında yine Halk TV’de bir yayında, Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Murat Aksoy 15 Temmuz’dan aylar önce darbe girişimini haber verdi.

25 Mayıs 2018'de Halk TV’nin, İyi Parti ve HDP’ye ilişkin haberlerinin CHP yönetimi tarafından tepkiyle karşılandığı ve Halk TV’nin CHP propagandası yerine CHP’yi dizayn etmeye çalışması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun rahatsız olduğu ve başka kanal arayışına girdiği iddia edildi.

CHP’nin daha sonra KRT TV ve Yurt Gazetesi'yle birlikte Anka Haber Ajansını da satın aldığı ve alım süreçlerinde hileli satışlar ve güç çekişmeleri krizlere sebep olmuştu.

CANLI YAYINA ALKOL ALIP ÇIKTILAR

1 Mayıs 2014’te canlı yayında masanın ayağının kenarında görülen bira şişesi gündeme oturmuştu. Görüntüler programcıların HALK TV’de sarhoş şekilde program yaptıklarını yıllar önce doğrulamıştı.

Mine Kırıkkanat 26 Ekim 2018’de Halk Tv’de Uğur Dündar yönetimindeki Halk Arenası programında yaptığı açıklamayla gündem olmuştu. Dindar Müslümanları aşağılayarak yaptığı konuşmanın sonunda iktidara gelince sizi mağdur edeceğiz diyerek tehdit etmişti.

Yılmaz Özdil Halk TV’de katıldığı Uğur Dündar moderatörlüğündeki Halk Arenası programında skandal ifadelere imza atmıştı. “Erdoğan bir tek bira içmiş olsaydı daha iyi bir Türkiye olurdu” şeklindeki haddini aşan ifadeleri gündem olmuştu.

"EVET DİYENLERİ DENİZE DÖKECEĞİZ"

16 Nisan referandumundan önce Uğur Dündar’ın Halk Tv’deki Halk Arenası programına katılan CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “Evet diyenleri denize dökeceğiz” tehdidi ve hakaretleri gündem olmuştu.

CHP’nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Şahin Ciner, Halk TV’de CHP’nin seçim vaadi olarak Diyanet kurumunu revize edeceğini, imam hatipleri kapatacağını ve ezanları susturacağını belirtmişti.

TERÖRİSTLERE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Halk TV’de yayınlanan Uğur Dündar yönetimindeki Halk Arenası programında tam da Çukur Eylemleri sırasında Berna Laçin PKK’lı teröristler için Gerilla ifadesini kullanıp teröristleri meşrulaştırmaya çalışmıştı. Başka biri de “bir filmde gerilla annesini oynamak istiyorum” demişti.

Halk TV canlı yayınında Mustafa Sönmez ”Kandile Operasyon planlanması endişe verici” dedi.

"ALLAH'IN OĞLU GELSE ELİMİZDEN ALAMAZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu HDP sözcüsüyle beraber katıldığı programda sandıkları koruma konusunda “Allah’ın oğlu gelse elimizden alamaz” gibi çirkin sözler sarf etmişti.

39 Teröristin etkisiz hale getirildiği sırada Halk TV 39 teröristin şehit olduğunu ilan etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEHDİT

Yakın zaman içinde Halk TV'de canlı yayına çıkan oyuncu Metin Akpınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ipe gidebileceğini yada zehirlenebileceğini söylemişti. Bu skandal sözlerin ardından Akpınar'a soruşturma açılmıştı.

Halk Tv’deki Ekrem Ataer Halk Korosu adlı programda Korp Şefi “Sarı Yelek” giyerek insanları sokağa davet etmişti.

BUNLARI KİM KORUYOR?

Yaşanan bunca skandal, tehdit, terörü övme meşrulaştırma, darbe ve darbeciyi övmeye rağmen RTÜK hala Halk TV hakkında tek adım atmadı.

Soru artık şu: Halk TV’yi kim/ler koruyor?

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal