Hakkari'de Terör Operasyonu: Bedirhan Bebek Ve Annesinin Katilleri Yakalandı

Hakkari'de güvenlik kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK'ya karşı sene başından beri yürütülen operasyonlarda önemli saldırıların failleri yakalandı.

21.06.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-14:30)

Güvenlik kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, güvenlik kuvvetleri tarafından 1 Ocak-17 Haziran'da düzenlenen başarılı operasyonlarla terör örgütüne ağır bir darbe indirildi

BEDİRHAN BEBEK VE ANNESİNİ ŞEHİT ETMİŞLERDİ  

İl çapında çalışmalarına aralıksız devam eden İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, Yüksekova ilçesinde düzenlediği başarılı operasyonla, 31 Temmuz 2018 tarihinde Kalana Üs Bölgesi yoluna patlayıcı tuzaklayarak Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Karakaya'nın şehit edilmesinin faili "Azat" kod adlı terörist Metin Daşdemir ve "Serhildan Gever" kod adlı Yavuz Bozkurt'u yakaladı.

Vali Akbıyık, Yüksekova'daki operasyonda yakalanan ve asker eşi Nurcan Karakaya ile bebeği Bedirhan'ın şehit edildiği saldırının failli teröristlerin, bölgede düzenlenen birçok saldırının ve Çukurca ile Yüksekova kara yoluna patlayıcı döşenmesinin de failleri olduğunun değerlendirildiğini belirtti.

Jandarma tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, saldırıyı düzenlediği parmak izinden belirlenen terörist Evin Sevim ise Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı.

Yüksekova ilçesinde yapılan başka bir operasyonda ise 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra Vodafone Park çevresinde gerçekleşen ve 39'u polis 46 kişinin şehit olduğu bombalı terör saldırısını düzenleyen faillerin arasında yer alan Mesut Bakar yakalandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal