Gümrük Muhafaza Ekipleri, Sarp Sınır Kapısı'nda 6,5 Milyon Lira Değerinde Kaçak Sigara Yakaladı

Gümrük Muhafaza Birimleri, Sarp Sınır Kapısı'nda dev bir operasyona imza attı. Yapılan operasyonda piyasa değeri 6,5 milyon lira olan 627 bin 500 paket kaçak sigara yakalandı.

30.04.2019-10:10 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-10:02)

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sigara kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları çerçevesinde, Gürcistan’ın Poti Limanı’ndan Sarp Gümrük Kapısı'na bir araçla kaçak sigara gönderileceği, farklı beyan verilmek suretiyle gümrük işlemlerinin yapılmaya çalışılacağı bilgisine varıldı.

İstihbarat Bilgi Sistemi üstünden söz hususu araca ait şirket, şoför ve güzergah bilgileri ayrıntılı olarak incelendi. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Operasyon Birimleri ile Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir birim topladıkları bilgilerle tespit edilen şirket, araç ve şahısları takip altına aldı.

İşlemleri takip altında tutulan bir aracın Sarp Gümrük Kapısı'na gelişinin sonrasında şoför ve TIR, CCTV kamera sistemleri üstünden izlemeye alındı. Yapılan gümrük işlemleri esnasında taşıyıcı şirket tarafından söz hususu aracın yükünün cam bardak olarak beyan edilmesi ardından araç, x-ray sistemine gönderildi. Gerçekleştirilen tarama sonucunda şüpheli yoğunluk belirlenerek tır arama hangarına alındı.

TIR'da yer alan gümrük güvenlik mühürleri söküldüğünde, araçta bulunan eşyaların hespinin sigara olduğu fark edildi. Yapılan sayım ve tespitte 627 bin 500 paket kaçak sigara olduğu tespit edildi. Yakalanan sigaraların tahmini piyasa değerinin 6 milyon 500 bin lira olduğu belirlendi.

Mesele ile alakalı iki şüpheli şahıs gözaltına alınarak adli işlem başlatıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal