FETÖ'cüler KPSS'ye Girmeye Çalışıyor!

Cezaevlerinde bulunan FETÖ’cülerin KPSS, ALES ve YDS gibi kamu sınavlarına katılmak için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

30.04.2019-10:02 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-09:56)

15 Temmuz darbe girişimden bu yana süren soruşturmalar çerçevesinde kamu kurumlarından arındırılan FETÖ üyeleri, tutuklanmalarının ardından cezaevinden de örgütsel çalışmalarını devam ettirmeye çalıştı. Bunun üzerine cezaevlerinde örgüt mensuplarının faaliyetlerini kesmek için önemli adımlar atıldı. Fakat FETÖ'cüler tekrar harekete geçti.

İmtihan sorularını çalarak devlete sızan FETÖ'cüler yeni taktik geliştirdi. Bu kapsamda FETÖ üyeliğinden yargılanan birçok örgüt mensubunun üniversite sınavlarına hazırlandığı bildirildi. FETÖ'cülerin ayrıca, cezaevlerinden KPSS, ALES ve YDS başta olmak üzere bütün kamu imtihanlarına girmek için başvurduğu ifade edildi.

Ankara Başsavcılığı'na bugüne kadar yaklaşık 500 başvuru yapılırken başvuruların Başsavcılık tarafından reddedildiği bildirildi. Örgütün bu konuda ‘yıldırma stratejisi' izlediği kaydedildi. Cezaevinde bulunan bazı FETÖ'cülerin konuyu Anayasa Mahkemesine de (AYM) taşıdığı, Yüksek Mahkeme'nin, FETÖ'cülerin yaptığı bireysel başvuruları “açıkça dayanaktan yoksun” olduğu gerekçesiyle kabul etmediği ifade edildi.
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal