Genç Kadına Şehit Olan Nişanlısı İçin 20 Bin Lira Tazminat Verilecek

1 ay sonra evleneceği nişanlısını şehit veren S.G. isimli kadın manevi tazminat davası açmıştı. Mahkeme bir ilke imza atarak, acılı kadına nişanlısı için 20 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

14.02.2019-10:02 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-09:56) Genç Kadına Şehit Olan Nişanlısı İçin 20 Bin Lira Tazminat Verilecek

Adana'da ikamet eden S.G., düğününe 1 ay kala polis memuru nişanlısını 2016 senesinin Ağustos ayında Van'daki hain terör saldırısında yitirdi. S.G., 40 bin TL'lik tazminat davası açtı. Dava neticesinde S.G., 20 bin TL tazminat almaya hak kazandı.

"ACI ÇEKİYORUM" DİYE 40 BİN TL TALEP ETTİ

Nişanlısının anılarıyla yaşayan S.G., bu olaydan yaklaşık 1,5 sene sonra avukatı Nazan Akça aracılığıyla yaşadığı acı, elem ve ıstırap sebebiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 30 bin manevi, 10 bin de maddi olmak üzere 40 bin liralık tazminat davası açtı. Söz hususu davaya bakan Van 3. İdare Mahkemesi 8 ay gibi kısa bir sürede karara vardı.

20 BİN TL TAZMİNAT KAZANDI

Akşam gazetesinin haberine göre; mahkeme heyeti, S.G.'nin 10 bin liralık 'destekten mahrum kalma tazminatı' isteğini, genç kadının nişanlısıyla arasında evlilik birliği sağlanmadığı nedeniyle kabul etmedi. Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, genç kadına 20 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Kararı değerlendiren avukat Akça, Türkiye'de ilk kez bir şehidin nişanlısına manevi tazminat verilmesine karar verildiğine dikkat çekip, kararın 'emsal bir karar' olduğunu söyledi. Akça, "Müvekkilimin duyduğu ve ömür boyu duyacağı acı ve ıstırabı kısmen de olsa karşılayabilmek için bu davayı açtık ve mahkeme de bizi haklı gördü" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal