Kartal'da Çöken Bina ile Alakalı 3 Kişi Gözaltına Alındı

Kartal’da 21 kişinin yaşamını yitirdiği Yeşilyurt Apartmanı’na ilişkin soruşturmada binanın projesini çizen Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran gözaltına alındı.

14.02.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-10:03) Kartal'da Çöken Bina ile Alakalı 3 Kişi Gözaltına Alındı

Kartal'da 21 vatandaşın yaşamını yitirdiği Yeşilyurt Apartmanı ile alakalı soruşturmada binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran gözaltına alındı.

İstanbul Kartal'da 6 Şubat Perşembe günü 7 katlı Yeşilyurt Apartmanı büyük bir gürültüyle çöktü. Binadaki 35 kişiden 21'i yaşamını yitirdi. 14 kişi ise enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı. İki katı kaçak olduğu meydana çıkan binanın giriş katında olan konfeksiyon atölyesinin de ruhsatsız olduğu meydana çıkmıştı. Binanın çökme nedeni olarak bodrum kattaki eski marangoz atölyesindeki kolonların kesilmesi ve inşaat yapımında deniz kumu kullanıldığı öne sürüldü.

TAKSİRLE ÖLÜME SEBEP OLMAK SUÇUNDAN GÖZALTI

Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi ile alakalı soruşturma açan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı meydana çıkan iddiaları araştırmaya başladı. Yaklaşık bir haftadır süren soruşturma çerçevesinde 3 kişi gözaltına alındı. Binanın projesini oluşturan Suzan Çayır ve inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu gözaltına alındı. Yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran da gözaltına alındı.

"Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçlaması ile gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderilmesi bekleniyor.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Savcılık bina yapımında deniz kumu kullanılıp kullanılmadığını ve bodrum katta yer alan eski marangoz atölyesinde kolonların kesilmesi iddiasını da inceliyor. Soruşturma sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal