Gazeteci Nuray Başaran, Yeni Parti İçin 50 Milletvekilinin Hazır Olduğunu Söyledi

Gazeteci Nuray Başaran, Yeni Parti için milletvekili çapında görüşmeler olduğunu, CHP ve AK Parti'den de partiye katılımların olacağını ifade etti. Başaran ayrıca 50 vekilin hazır olduğunu öne sürdü.

07.03.2019-10:12 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-10:03) Gazeteci Nuray Başaran, Yeni Parti İçin 50 Milletvekilinin Hazır Olduğunu Söyledi

Gazeteci Nuray Başaran, TV5'te ekranlara gelen "Kulis Ankara" programında Mustafa Yılmaz'ın sorularını cevapladı.

Başaran, yeni partiyle alakalı şu bilgileri aktardı:

AK Parti kurulduğu günden bu yana içerisinde bir kaynama var. Dikkat ederseniz o ilk zamanlarda da işte Cemil Çiçek grubu Abdülkadir Aksu grubu… Şunun şu kadar milletvekili var, bunun bu kadar, yarın ayrılıyorlar, 10 kişi 15 kişi...

Kulislerde hep bu konuşuldu fakat hep gizli kapaklı, sessizce görüşüldü, kapandı. Fakat ayrılmadılar Hep de bir bütün olarak Tayyip Bey onları derleyip toparlayıp idare etmeyi bildi. Ancak son dönemde gerek 16 senelik iktidarın verdiği yorgunluk, gerekse içeride birtakım çatışmaların, isteklerin bazen yerine gelip bazen yerine gelmemesinden sebeple kırgınlıklar, çekişmeler giderek arttı.

YENİ PARTİNİN 50 MİLLETVEKİLİ HAZIR

Eskiden birebir konuşmalarda bize ifade edilirdi, "off the record" denirdi. Fakat işte ona göre bak denirdi bir gazeteci olarak en azından bana. Şimdi artık işte Aydın Ünal aleni yazıyor. İnsanlar aleni konuşuyor. İki-üç kişilik grupları bırakın, 15- 20 kişilik gruplar arasında bu görüşülüyor ve AK Parti'nin içerisinde bence bir hareket başladı bir süre önce.

Uzun vakit önce insanlar Abdullah Gül'e ümit bağladılar. Abdullah Gül'den bir hareket beklediler. Abdullah Bey'de çıkıyorum, çıktım, bilemiyorum yani… Dışarıya yansıyan kadarını söylüyorum. İşte Tayyip beyin ikazları farklı şeyleri de yaşadı. Türkiye biliyorsunuz Genelkurmay başkanına git diye söylendi.

Şimdiki Savunma Bakanımız bunları yaşadı. Abdullah Bey ile geri çekildi. Geri çekildi göründü en azından. O sırada işte yeni bir parti çıktı gündeme geldi. Yeni bir parti olarak belki İYİ Parti bu oluşumu veya bu hareketin bir sürü ötelenmesi ne sebep oldu. Fakat İYİ Parti'de Türkiye'ye bekleneni veremediği için yani yeterince büyüyemedim merkeze oturamadığı için tekrar Türkiye'de böyle bir gereksinim olduğunu düşünen AK Parti'de bir grup ve rahatsız olan bir grup bu defa zannediyorum Abdullah Bey'den de bir şey beklemeden harekete geçti. Bunların başını gördüğümüz kadarıyla eski Başbakanlarımızdan Ahmet Davutoğlu çekiyor. Ve bunu da konuşmaktan şu anda kesinlikle kaçınmıyorlar.

En azından böyle bir hareket böyle bir parti çalışması yok demiyorlar. Grubunda düşünülen yani o sayılan isimlerle görüştüğümüz zaman size doğruluyorlar biraz da 31 Mart seçimleri bekliyorlar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal