Fransa: "Türkiye'ye Karşı Rumları Desteklemeliyiz"

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ülkesinin Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın yanında durduğunu dile getirdi.

24.02.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-14:55) Fransa: "Türkiye'ye Karşı Rumları Desteklemeliyiz"

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ülkesinin Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın yanında durduğunu dile getirdi.

Fransa, Doğu Akdeniz'de var olabilmek için Rumlarla ve Yunanlılarla ilişkilerini iyi tutmayı sürdürüyor.

Her fırsatta NATO mensubu Türkiye'nin yanında olduğunu belirten mesajlar veren Fransa, Türkiye'ye karşı düşmanca açıklamalarına da devam ediyor.

"TÜRKİYE'YE KARŞI RUMLARI DESTEKLEMELİYİZ"

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ülkesinin Akdeniz’deki anlaşmazlıklar hususunda Türkiye’ye karşı Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın yanında durduğunu belirtti.

Parly, “Fransa Ege Denizi’yle Akdeniz’deki çok yönlü gerilimlere karşı koyabilmesi için Yunanistan’ın yanında olmak istiyor” diye konuştu.

"MACRON DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK"

Fransa Savunma Bakanı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le Ocak ayındaki görüşmesinde iki ülke arasındaki savunma iş ortaklığını kuuvetlendirmesi hususunda çok net olduğunu dile getirdi.

Parly gazetedeki açıklmasında, ülkesinin kara suları hukuku hususunda da Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a destek olduğunu ve Avrupalı ortaklarıyla beraber Türkiye’nin ana kurallara saygı göstermemesini kınadıklarını ifade etti.

Fransa Savunma Bakanı, Türkiye ile Libya’da uluslararası toplumun tanıdığı yönetim arasında imzalanan anlaşmanın kaygı kaynağı olduğunu da belirtti ve bu anlaşmanın bölgenin güvenliğini riske attığının altını çizdi. Parly’e göre bu anlaşma uluslararası hukukla da uyuşmuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal