Rumlar, Fransız Gemisi ve ABD Üssü Mutluluğu Yaşıyor

Doğu Akdeniz'deki enerji geriliminde Rum'lardan yana olan Fransa, 'Charles De Gaulle' adlı savaş gemisini bölgeye yollarken; ABD'nin de Güney Kıbrıs'a bir askeri üs inşa çalışmalarına başladığı aktarıldı.

24.02.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-10:56)  Rumlar, Fransız Gemisi ve ABD Üssü Mutluluğu Yaşıyor

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yasal haklarını muhafaza etmekteki ısrarı, Rumları ve destekçisi batılı ülkeleri rahatsız etmeyi sürdürüyor. Fransızlar, Rum tarafına uçak gemisi yollarken, ABD de İngilizlere ait üssün yerine yeni bir 'askeri tesis' hazırlayacak.

Limasol Limanı'na demir atan gemiyi Rum yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile Savunma Bakanı Savvas Angelidis ziyaret etti. Rum lider Anastasiadis, Fransa'nın savaş gemisiyle ‘gerginlik yaratmak isteyenlere açık bir mesaj verdiğini’ dile getirdi.

İçinde 1.200 bahriyeli, 600 deniz piyadesi ve deniz kuvvetleri çalışanı olan gemide; 20 Rafale Marina savaş uçağı, iki tane erken uyarı düzeniyle donatılmış Hawkeye E2-C radar uçağı, bir tane Caiman helikopteri ve iki tane Dauphin Pedro helikopteri yer alıyor.

RUM LİDERİN 'SAVAŞ GEMİSİ' SEVİNCİ

Savaş gemisinde gerçekleştirilen resepsiyona katılan Anastasiadis, Fransa donanmasından Charles de Gaulle uçak gemisinin de bulunmasının verdiği mutluluktan söz etti. Rum lider, "Fransa'nın, Doğu Akdeniz'e ve özellikle (Güney) Kıbrıs'a uçak gemisi göndermesi Fransa-Kıbrıs ilişkilerindeki kalite artışını yansıtıyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE, SALDIRGAN TAVRINI SÜRDÜRÜYOR"

Anastasaidis, sözlerine şu ifadeleri ekledi:

"Türkiye saldırgan tavrını sürdürüyor. Askeri tehditlerde bulunuyor. Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içinde yasadışı sondaj çalışmaları yapıyor. Mağusa'nın tellerle örülü bölgesi (Kapalı Maraş) için tehditlerde bulunuyor. Libya ile yasadışı bir memorandum imzaladı."

ABD'DEN RUM TARAFINA ASKERİ ÜS

Diğer yandan, Amerika’nın, İngilizlerin Kıbrıs'taki Ağrotur Üssü’nde, askeri üs inşa ettiği aktarıldı. Askeri üssün neredeyse 10 bin metrekare büyüklüğüne sahip olduğu ve Amerikalıların savaş çalışmalarına ev sahipliği yapmasının planlandığı aktarıldı.

Rum basını, ABD'yle Türkiye arasındaki gergin münasebetin ABD’nin Türkiye’deki İncirlik Üssü’nün kapanmasına sebep olması halinde, üssün buraya taşınması için planlan hazırlamakta olduğunu öne sürdü.

ABD'nin, Rum Baf Havaalanı'nda da 350 tam teçhizatlı askerinin de olduğu aktarılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal