Fırat Kalkanı Harekatı Bölgesinde 1 Askerimiz Şehit Oldu, 3 Askerimiz Yaralandı

Fırat Kalkanı harekatı bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerin saldırması sonucunda 1 askerimiz şehit oldu, 3 askerimiz de yaralandı.

30.04.2019-14:02 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-11:26)

Suriye'nin Azez şehrinde, üs bölgesine giden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyuna PKK/PYD'li teröristler tarafından havanlı saldırı yapıldı. Saldırıda 1 asker şehit düştü, 3 asker hafif yaralandı. Saldırının sonrasında sınır hattında ve üs bölgesinde yer alan birlikler, teröristlerin olduğu alanı ateş altına aldı.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terör örgütlerinden temizlenen Azez ile Afrin arasındaki üs bölgesine hareket eden TSK konvoyuna, öğle saatlerinde Maranez köyü civarında PKK/PYD'li teröristler tarafından havan saldırısı yapıldı. Saldırıda 1 asker şehit düştü, 3 asker hafif yaralandı.

HAİN SALDIRIYA ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

TSK güçleri saldırıya anında cevap verdi. Azez ve Afrin bölgesindeki üsler ile Kilis sınırında konuşlu birliklerden, saldırının yapıldığı Minnag bölgesinde yer alan teröristler, topçu atışlarıyla vurulmaya başlandı.

YARALI ASKERLER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Saldırıda şehit düşen askerin cenazesi ile yaralanan askerler de bölgeden tahliye edilerek Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı askerler tedaviye alınırken, şehit askerin cenazesi de morga kaldırıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal