FETÖ'nün En Önemli Finans Kaynağı Ele Geçirildi

Isparta'da FETÖ'den aranan, örgütün finans kaynaklarından olan ve insanları kandırarak değeri yüksek arsaları alıp örgüte finansman sağladığı iddia edilen firari, sahte kimlikle güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

30.04.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-13:58)

Isparta'da, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan paralel yapılanma FETÖ'den aranan, örgütün finans kaynaklarından olan ve insanları kandırarak değeri yüksek arsaları alıp örgüte finansman sağladığı iddia edilen firari, sahte kimlikle güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Yakalanan zanlı gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

DAHA FAZLA KAÇAMADI

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca  FETÖ/PDY'ye ilişkin yürütülen soruşturma bünyesinde, 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs", 'FETÖ/PDY-Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma', 'Terörizmin Finansmanını Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet' suçlarından hakkında 3 ayrı arama kararı olan Abdullah Ölçü, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla daha fazla kaçamadı.

Gözaltına alınan Abdullah Ölçü, işlemlerinden sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

FETÖ'NÜN EN ÖNEMLİ FİNANZ KAYNAKLARINDANDI

Gerçekleştirilen araştırmada Ölçü'nün, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile el konulan Sarıkaynak Gıda Ürünleri Eğt.San. Tic. Ltd. Şti. (Altınbaşak Yemek fabrikasının bağlı olduğu şirket) yönetim kurulu üyesi olduğu, daha önce madeni yağ toptancılığı ile uğraştığı, örgüt faaliyetleri bünyesinde vatandaşları kandırarak değeri yüksek arsaları alarak örgüte finansman sağladığı, Bank Asya'da da yüklü meblalarla para hareketi olduğu ve örgüte maddi kaynak sağladığı ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal