FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Kardeşi Salih Gülen, Saklandığı Evde Ölü Olarak Bulundu

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in kardeşi olan ve hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istenen Salih Gülen, İstanbul'da saklandığı evde ölü olarak bulundu.

19.03.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-17:03) FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Kardeşi Salih Gülen, Saklandığı Evde Ölü Olarak Bulundu

Teröristbaşı Fethullah Gülen'in hakkında yakalama kararı olan kardeşi Salih Gülen'in İstanbul'da saklandığı meydana çıkarken, Gülen'in İstanbul'da saklandığı evde öldüğü bildirildi. Salih Gülen için terör örgütü üyeliğinden 10 sene hapis cezası talep ediliyordu.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERDEN TALİMAT ALIYORDU

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, "Gülen Matbaası" adlı iş yerinden ele geçirilen doküman ve notların incelemesi neticesinde, FETÖ/PDY'nin gazete, dergi, televizyon ve radyo gibi iletişim alanında faaliyet yaptığı, bu yayın organlarının faaliyetlerini ve yayın hayatını örgütün çıkarları çerçevesinde sürdürdüğü anlatılıyor. İddianamede, bu yayın organları temsilcilerinin FETÖ/PDY'nün üst düzey yöneticilerinden emir aldığı, yayın organlarından elde edilen gelirin örgütün finans kaynağını meydana getirdiği kaydedilerek, örgütün, devletin hassas ve etkili kurumları içindeki kadrolarının sağladığı avantajlardan yararlanarak pek çok operasyonel faaliyetlerde bulundukları, adli, idari ve istihbari kolluk vazifesi ifa eden ve aynı zamanda güç kullanma yetkisine sahip olan emniyet teşkilatında da örgütlendiği belirtiliyor.

ÖRGÜTE ELEMAN KAZANDIRIYORLARDI

Örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e ait oldukları değerlendirilen, teyp/video kasetlerine çekilen vaaz ve konuşmaları örgüt mensubu oldukları değerlendirilen Salih Gülen ve Samih Yalçın'ın örgüte üye olan veya sempati duyanlara dinlettirmek ve anlatmak suretiyle örgüte eleman kazandırma hedefi güttükleri kaydedilen iddianamede, Salih Gülen ile Samih Yalçın'ın örgüte aktarılan himmet toplama eyleminde de aktif olarak hareket ettikleri kaydediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal