"FETÖ Elebaşı Bana Cennetliksin Deyince Yüzüne Güldüm"

Antalya Üniversitesi eski rektörü İsrafil Kurtcephe, Fetullah Gülen'in kendisine cennetlik olduğunu söylediğini, kendisinin ise bu söze güldüğünü söyledi.

20.04.2018-21:12 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-21:03) "FETÖ Elebaşı Bana Cennetliksin Deyince Yüzüne Güldüm"

Antalya'da, FETÖ/PDY'ye dönük soruşturma dolayısıyla tutuklanan AÜ eski rektörü İsrafil Kurtcephe'nin yargılanmasına başlandı. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya Kurtcephe, akrabaları ve avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan İsrafil Kurtcephe, 7 senenlik rektörlüğünde üniversitede yaptığı hizmetlerden bahsetti. FETÖ/PDY üyeliği suçlamalarını reddeden Kurtcephe, döneminde hakkında örgütle alakalı 54 soruşturma açıldığı iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Üniversitedeki FETÖ'cü olduğu söylenen kişileri gönderdiğini öne süren Kurtcephe, haklarında soruşturma açılan 120 isimden yalnızca 41'inin kendi döneminde üniversiteye alındığını söyledi. Bu personelin 'olur' yazılarını imzaladığını kabul eden Kurtcephe, bunun prosedür dolayısıyla olduğunu ve bu husuta bir tercih yapma şansı olmadığını bildirdi.


İsrafil Kurtcephe, göreve gelen akademisyenlerin güvenlik soruşturmasından geçirilmesiyle alakalı yasal zorunluluk ve temayül olmadığını da söyleyerek, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret sebebini de açıkladı. Bazı gazetecilerin hakkında kasıtlı haberler yaptığını öne süren İsrafil Kurtcephe, AÜ önünde gerçekleşen silahlı kavgaya karışan İsrafil K. adlı şahsın kendisiymiş gibi kamuoyuna yansıtıldığını bildirdi.


Yakın tarihle ilgilenen bir tarihçi olarak ilkokul mezunu bir adamın nasıl bu kadar önemli biri haline döndüğünü öğrenmek için Pensilvanya'ya gittiğini söyleyen İsrafil Kurtcephe, "Hasan Tarık Şen'in (örgütün sözde il imamı) Fethullah Gülen ile görüştürme talebini kabul ettim. 3 kişi Pensilvanya'ya gittik. Gülen yaptığımız görüşmede üniversitedeki bilimsel çalışmaları sordu, ben de söyledim. Ardından bana 'Sen bu millete büyük hizmetler yapmışsın, artık ibadet etmene gerek yok. Allah sana cennetinden güzel bir yer ayırmış' dedi. Bunun üzerine söylediklerini ciddiye almayarak güldüm" dedi.

İsrafil Kurtcephe, askeri temelli olduğu için kendisi hakkında çıkartılan 'dinsiz' ve 'Ergenekoncu' gibi iddiaların kulağına gittiği için Fethullah Gülen'in kendisine bunları söyleyerek zarf attığını düşündüğünü de açıkladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal