CHP'li Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun Başbakanlığa Aday Olduğunu Söyledi

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili konuştu. Özkoç, "CHP Genel Başkanı başbakanlığa taliptir. Böyle bir cumhurbaşkanlığına talip değildir" dedi.

20.04.2018-20:24 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-20:16) CHP'li Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun Başbakanlığa Aday Olduğunu Söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde aday olup olmayacağı konuşulurken CHP'li Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun adaylığa talip olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tarihini açıklamasıyla beraber siyaset kulisleri hareketlendi.

24 Haziran'daki seçim için çalışmalarına başlayan AK Parti ve MHP, Cumhur ittifakıyla seçimlere giderken, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması düşünülürken, CHP'li farklı isimlerden peş peşe adaylık açıklamaları geliyor.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK MI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının sonrasında, İstanbul Milletvekili Didem Engin de adaylığını duyurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için şimdilik bir duyuru yapmazken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla alakalı bir takım açıklamalar yaptı.

"KILIÇDAROĞLU, PARLAMENTER SİSTEME TALİPTİR"

CHP'li Özkoç, "Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı bu tarz bir şeye talip olmadığını ta evvelden beri söylüyor. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Başbakanlığa adaydır, parlamenter sisteme adaydır; demokrasiyle idareye, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmeye adaydır. AKP Genel Başkanı ise ülkeyi, mecburi ittifaka zorladığı siyasi partilerle beraber tek başına yönetmeye adaydır. Bu zulmü, bu zalimliği, demokrasi karşıtı bu anlayışı Cumhuriyet Halk Partisi 24 Haziranda durduracaktır" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal