Afrin Şehidinin Cenazesi Bursa'da Toprağa Verildi

Dün Afrin'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu'nun cenazesi Bursa'da toprağa verildi.

20.04.2018-19:59 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-19:52) Afrin Şehidinin Cenazesi Bursa'da Toprağa Verildi

Suriye'nin teröristlerden arındırılan Afrin bölgesinde arama tarama faaliyetlerini yaparken, el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu'nun (31) cenazesi, Bursa'da toprağa verildi. Cenaze törenine anne Sevim Çobanoğlu şehit oğlunun üniforma montunu giyerek katılırken, baba Cüneyt Çobanoğlu ise oğlunun tabutunu en önde sırtladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında dün Dermeşkanlı Köyü'nde devam eden arama tarama faaliyetleri esnasında, teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının patlaması sonucu Bursalı Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu şehit düştü.

Taner Çobanoğlu'nun şehit olduğu haberi, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi'nde yaşayan annesi Sevim ve babası Cüneyt Çobanoğlu'a askerler tarafından verildi.

Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu'nun naaşı, eşinin arzusu üzerine memleketi Bursa'dan önce, bu sabah Hatay'dan askeri uçakla, Kayseri'deki evine götürüldü.

Burada helallik alınmasının sonrasında Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nda görev yapan 6 aylık evli, şehit Çobanoğlu'nun naaşı, toprağa verilmek için törenle Bursa'ya getirildi.

Acılı aile ve akrabaları, Şehit Taner Çobanoğlu'nun cenazesini karşıladı.

Şehidin naaşı buradan babaevine götürüldü. Cenazeyi, oğlunun giydiği üniforma montunu giyerek karşılayan ve gözyaşlarını tutamayan Sevim Çobanoğlu şehidin resmini öperken, "Sütüm sana helal olsun aslan yavrum" dedi.

Buradaki törende gözyaşlarını tutamayan şehidin babası Cüneyt ve eşi Yasemin Çobanoğlu da zorlukla ayakta kalabildi.

Şehidin naaşı babaevinde helallik alınmasının sonrasında ikindi namazı öncesi Mihraplı Camii'ne götürüldü.

Buradaki cenaze törenine şehit oğlunun üniforma montunu çıkarmayan annesi Sevim, babası Cüneyt, kardeşleri ile eşi Yasemin Çobanoğlu ile Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, çok sayıda bürokrat ile yaklaşık 4 bin vatandaş katıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal